V Rači pripravujú druhý ročník Račianskeho polmaratónu

23.4.2013
0
V rači pripravujú druhý ročník račianskeho polmaratónu - raciansky_polmaraton_2013
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Rača pripravujú druhý ročník Račianskeho polmaratónu. Pobeží sa v nedeľu 28. apríla od 8.00 h. Trať sa začína v historickom centre na Námestí Andreja Hlinku, povedie cez vinohrady troch katastrov - Rače, Vajnôr a Svätého Jura - až k Pustému kostolíku a späť.

Dĺžka polmaratónu je 21,1 kilometra. Ak by to pre niekoho bolo priveľa, organizátori pripravili aj Račiansku desiatku. "Ak si niekto netrúfne na polmaratón, pripravili sme aj beh na desať kilometrov a ak bude záujem, odštartujeme aj preteky pre najmenších," povedal Marek Porvazník z Miestneho úradu v Rači.

Víťazi si odnesú pohár, každému pretekárovi zostane na pamiatku štartové číslo. Prihlásiť sa môže každý prostredníctvom internetu, najneskôr do 25. apríla na www.prihlasky.vos-tpk.sk, alebo v deň pretekov najneskôr 30 minút pred štartom.

Polmaratón má svoje bežecké kategórie delené na mužov a ženy, rovnako sú špecializované aj podľa veku. Odstupňované je aj štartovné, maximálne je do 10 eur. V štartovnom je občerstvenie, pitný režim počas pretekov a po nich, štartové číslo a zapožičanie čipu na meranie času.

(TASR)

Páčil sa vám článok?