Kto čaká Artmediu v Lige majstrov

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

V 60. rokoch bol rovnocenným súperom susedného AC, v rokoch 1964 a 1965 dokonca vyhral aj EPM, neskôr sa stiahol do ústrania.

V poslednej sezóne skončil v lige tretí, v Lige majstrov vypadol práve s AC Miláno, keď odvetný domáci duel sa pre výtržnosti divákov predčasne skončil. Trest bol prísny, Inter musel hrať nasledujúce štyri zápasy pred prázdnymi tribúnami (platí to aj pre duel s Artmediou). Do hlavnej fázy sa Inter prebojoval cez Šachtar Doneck po víťazstve 2:0 vonku a remíze 1:1 doma. Trénerom je bývalý skvelý útočník Roberto Mancini, domovským stánkom štadión Giuseppe Meazzu (82 955 divákov). Pred novou sezónou prišli do mužstva stopér Samuel z Realu a najmä Luis Figo...

Hviezdy tímu: Toldo, Cordoba, Mihajlovič, Samuel, J. Zanetti, Kily Gonzales, Figo, Stankovič, Veron, C. Zanetti, Adriano, Recoba, Martins.

~ ~ ~

FC PORTO

Jeden z dvoch portugalských veľkoklubov šokoval Európu v roku 1987, keď vyhral EPM.

Odvtedy treba s Portom pravidelne rátať, najčerstvejšími úspechmi sú triumf v Pohári UEFA (2003) a víťazstvo v Lige majstrov (2004), ktoré odštartovali hviezdnu kariéru trénera Jose Mourinha. Súčasným kormidelníkom je Holanďan Adriaanse, domáce duely sa hrajú na Estadio do Dragao (52 000 divákov).

Hviezdy tímu: Vitor Baia, Ricardo Costa, Nuno Valente, Quaresma, McCarthy, Solari.

~ ~ ~

GLASGOW RANGERS

V domácej súťaži sa Jazdci pravidelne mlátia so Celtikom, túto sezónu však už vedú 2:0, pretože v prvom vzájomnom stretnutí zvíťazili 3:1 a v Lige majstrov idú ďalej, kým Celtic si premieta góly, ktoré dostal na Tehelnom poli...

Petržalský stredopoliar Ján Kozák vyjadril túžby Artmedie jednoznačne: ,,Polovica Glasgowa už smútila, teraz je rad na druhej...“ Do hlavnej fázy sa prebojoval cez Anorthosis Famagusta po víťazstvách 2:1 (vonku) a 2:0 (doma). Trénerom je Alex McLeish, domovským stánkom Ibrox Park (50 343 divákov).

Hviezdy tímu: Klos, Pršo.

~ ~ ~

PROGRAM ARTMEDIE:

13. septembra: Artmedia - Inter Miláno

28. septembra: FC Porto - Artmedia

19. októbra: Glasgow - Artmedia

1. novembra: Artmedia - Glasgow

23. novembra: Inter Miláno - Artmedia

Páčil sa vám článok?