Basketbalisti Interu Incheba Bratislava nabrali na sile

6.3.2013
0
Basketbalisti interu incheba bratislava nabrali na sile - bkinter_incheba1
Páčil sa vám článok?

Do konca základnej časti basketbalovej extraligy mužov zostávajú posledné kolá a basketbalisti Interu Incheba Bratislava naberajú na sile. V uplynulých dňoch sa na trénerskú stoličku posadil chorvátsky kouč Aramis Naglič, tím posilnil Američan Marlon Garnett a poľský reprezentačný rozohrávač Robert Skibniewski.

Naglič patril ako hráč do hviezdneho chorvátskeho tímu (Petrovič, Kukoč, Radja), ktorý v roku 1992 získal strieborné olympijské medaily, keď vo finále prehral s americkým tímom snov (Michael Jordan, Charles Barkley, Magic Johnson). Na sklonku hráčskej kariéry hral za Pezinok, naposledy trénoval prvoligovú Rijeku. „Beriem to veľmi seriózne. Moja trénerská kariéra možno nebude taká úspešná, ako hráčska, ale ktovie? Teraz som tréner a plne sa na to sústredím,“ povedal po príchode do Bratislavy Aramis Naglič.

Marlon Garnett je po Alandovi Tuckerovi a Justinovi Grahamovi tretím Američanom v žlto-čiernom drese. Pre 14 rokmi hral v NBA za Boston Celtics, naposledy bol hráčom portorického Atléticos de San Germán. V bratislavskom tíme sa stretol po 11 rokoch s Martinom Rančíkom, s ktorým hrával v Miláne.

Poľský rozohrávač Robert Skibniewski doplní tvorcu hry žltočiernych Gorana Bulatoviča. Pred tromi rokmi ešte obliekal dres českého Prostějova, naposledy hrával za poľský AZS Koszalin. Do Bratislavy prichádza pomôcť získať majstrovský titul.

Bratislavskí basketbalisti naposledy hrali pred týždňom v Handlovej, kde vyhrali rozdielom triedy 97:79. Najlepšími strelcami boli Alando Tucker (29), Martin Rančík (22), Peter Sedmák (21) a Marlon Garnett (13).

Najbližšie sa interisti predstavia na domácej palubovke v Hant Aréne na Pasienkoch v stredu 13. marca 2013 o 18.00 h, keď v poslednom zápase základnej časti privítajú Handlovú.

(ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?