KHL: Slovanisti skončili prvú sezónu so cťou

5.3.2013
0
Khl: slovanisti skončili prvú sezónu so cťou - hcslovan1
Páčil sa vám článok?

Hokejová sezóna sa pre hráčov HC Slovan Bratislava skončila tentoraz o niečo skôr, ako býva na Tehelnom poli zvykom. Pri premiérovej účasti v Kontinentálnej hokejovej lige sa síce Bratislavčania prebojovali do play-off Západnej konferencie, tam sa však ich cesta skončila už vo štvrťfinále, keď Dinamu Moskva podľahli na zápasy 0:4.

Napriek tomu fanúšikovia, hráči, tréner aj vedenie klubu hodnotia účinkovanie bratislavského Slovana v KHL ako výborné. Trénerovi Rostislavovi Čadovi sa podarilo vyskladať tím, z ktorého dokázal vyťažiť maximum. Samotný tréner považuje túto sezónu za svoju najúspešnejšiu. „Postúpiť v prvej sezóne do play off Kontinentálnej hokejovej ligy si trúfam označiť za svoj najväčší trénerský úspech. Vďačím zaň mojim zverencom, ktorí tu hrali, pracovali a bojovali. Veľmi si to vážim,“ povedal po skončení série s moskovským Dinamom tréner Čada.

Keby Bratislavčanom nechýbali v play-off skúsenosti Mira Šatana, Jana Lipianskeho, Ľuba Višňovského či Andreja Sekeru, dinamovci by to nemali také ľahké. Napokon to ani nemali, veď v druhom moskovskom zápase boli bratislavskí hokejisti blízko k výhre a v druhom domácom zápase dokázali znížiť z 0:3 na 2:3, ale napriek veľkému tlaku v záverečnej tretine nedokázali posunúť zápas do predĺženia.

Hokejisti Slovana po krátkom oddychu pokračujú v tréningu. Veď práve okolo hráčov Slovana sa bude vytvárať reprezentačný tím pre tohtoročné majstrovstvá sveta. Vedenie klubu stojí teraz pred úlohou postaviť ešte lepší tím, ako mal Slovan túto sezónu. S trénerom Čadom má Slovan zmluvu na ďalších 5 rokov, v tíme podľa všetkého zostanú dve tretiny hráčov. Prvoradou úlohou pre vedenie klubu je dohodnúť sa s Jaroslavľom, aby v Bratislave mohol zostať brankár Jaro Janus.

(ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?