Na ihrisko na Molecovej sa vrátia karloveskí futbalisti

20.2.2013
0
Na ihrisko na molecovej sa vrátia karloveské futbalisti - futbalisti_karlovka_protest
Páčil sa vám článok?

Karloveskí futbalisti môžu do konca roka 2013 opäť trénovať na ihrisku Molecovej ulici. Háčikom však je, že nemajú žiadnu zmluvu. Občianske združenie Rodeka, ktoré si ihrisko od Karloveského športového klubu prenajalo, dalo futbalistom z Karlovky len verejný prísľub.

O bezplatnom využívaní ihriska a tréningových priestorov do konca roka 2013 sa rozhodlo minulý týždeň na stretnutí vedenia samosprávy, zástupcami futbalového klubu a občianskeho združenia Rodeka. Rokovalo sa za zatvorenými dverami, nakoľko starostka a ani Rodeka pri tom nechceli zástupcov médií a rodičov, hoci ich pozvali.

Podľa podpredsedu Futbalového klubu mládeže Karlovej Vsi Richarda Savčinského, na stretnutí starostka Iveta Hanulíková neodpovedala predovšetkým na základnú otázku. Tou je, prečo bola nájomná zmluva na ihrisko podpísaná s niekým iným a nie s futbalovým klubom, ktorý tu už hráva dlhé roky, venuje sa 350 deťom z mestskej časti a dlhodobo Karlovu Ves reprezentuje.

„Verejný prísľub je fajn, no nerieši morálny a právny aspekt vzniknutého problému. Stále nemáme istotu do budúcnosti a stále nevieme, aký je vzťah mestskej časti k Futbalovému klubu mládeže,“ povedal Savčinský.

„Verejný prísľub nie je obyčajné vyhlásenie, je to záväzný právny akt,“ uviedol prednosta karloveského miestneho úradu Rastislav Velček.

Napätá situácia a vzájomné osočovanie zainteresovaných strán pretrváva. Rodeka s futbalovým klubom nevie nájsť spoločné riešenie o budúcom využívaní ihriska. „Viac ako tento verejný prísľub, bez požiadaviek z našej strany, už nevieme dať,“ uviedol Peter Magdin z Občianskeho združenia Rodeka.

O situácií okolo prenájmu futbalového ihriska bude mimoriadne rokovať karloveské miestne zastupiteľstvo.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?