Futbalistov z Karlovky vysťahovali

6.2.2013
0
Futbalistov z karlovky vysťahovali - ihrisko_molecova
Páčil sa vám článok?

Futbalový klub mládeže Karlova Ves, v ktorom trénuje 350 detí, prišiel o ihrisko a tréningové priestory na Karloveskej ulici. Klub tvrdí, že ich podviedla starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková, ktorá povolila nájomnú zmluvu s novým nájomcom. Zmluva je podľa nich v rozpore so zákonom.

Futbalový klub využíval ihrisko a telocvičňu podľa zmluvy uzavretej s príspevkovou organizáciou mestskej časti Karloveský športový klub (KŠK). Od neho však futbalový klub dostal list s príkazom nevyužívať športový areál a vypratať priestory.

Miestna kontrolórka na jeseň 2012 zistila, že prišlo k viacerým vážnym pochybeniam v hospodárení a vedení KŠK. Jedným bolo aj nezverejnenie nájomných zmlúv s futbalovým klubom na webstránke KŠK, ktoré sa tak podľa kontrolórky stali neplatné.

Riaditeľ KŠK Igor Valiga v novembri 2012 podpísal zmluvy na využívanie ihriska s novovzniknutým občianskym združením Rodeka. To však podľa podpredsedu futbalového klubu Richarda Savčinského pritom nie je športovým oddielom a nevykonáva športovú činnosť, preto ani nemôže byť členom Karloveského športového klubu.

Savčinský tvrdí, že vinu nesie starostka Hanulíková, ktorá mala na základe zistených pochybení už dávno navrhnúť odvolanie riaditeľa KŠK. Tým, že to neurobila, prevzala podľa neho zodpovednosť za to, že mestská časť nedodržiava zákony. Klub považuje svoje zmluvy za platné a cíti sa byť reprezentantom mestskej časti. Ak to bude potrebné, bude sa vraj brániť aj súdnou cestou. Členovia klubu zvolali už aj protestné zhromaždenie.

Starostka uviedla, že podľa nej došlo k zneužitiu detí na politický boj. „Ja osobne pre dohodu a rozvoj športu v našej mestskej časti spravím všetko a zároveň týmto vyzývam obe strany, aby sa stretli a dohodli v prospech všetkých našich detí,“ uviedla.

(mch)

Páčil sa vám článok?