Na Tehelnom poli zápas roka: Do Bratislavy prídu futbalové superhviezdy z Portugalska!

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Streda 30. marca bude tým dňom, keď sa na Slovensku zastaví všetok futbalový život. Na Tehelné pole príde jeden z najlepších svetových reprezentačných výberov - Portugalsko. Strieborný tím z minuloročných majstrovstiev Európy je hlavným favoritom našej 3. skupiny kvalifikácie MS 2006 a už pár mesiacov pred zápasom bolo jasné, že pre slovenského fanúšika bude niečím podobným ako pred tromi rokmi príchod Anglicka na čele s Davidom Beckhamom.

Nakoniec, väčšina mien z výberu brazílskeho trénera Felipe Scolariho vzbudzuje minimálne úctu: Ferreira, Caravalho (obaja Chelsea, tretí, Tiago, vypadol pre zranenie), Andrade (La Coruňa), Deco (Barcelona), Simao, Nuno Gomes (obaja Benfica), Ronaldo (Manchester United), Boa Morte (Fulham), Pauleta (Paríž St. Germaine) sú hráčmi obdivovanými na celom svete a slovenský fanúšik odkázaný na televízne prenosy z Ligy majstrov tak konečne na vlastné oči uvidí skutočné hviezdy...

Stretnutie, ktoré sa začína o 19. hodine, je beznádejne vypredané. Minulý týždeň bolo k dispozícii posledných dvetisíc vstupeniek a záujem o ne gradoval tesne pred naším duelom v Estónsku. Portugalci dostali k dispozícii 400 lístkov a ich fanúšikovia budú umiestnení na tradičné miesto vedľa novej tribúny.

Veľký dôraz sa už tradične kladie na bezpečnosť. Od rána, presne od 8. h, sa uzavrú ulice Tegelhoffa a Príkopová, po Bajkalskej zase v čase od 14.00 h do 22.00 h budú môcť prechádzať iba autobusy MHD a SAD. Samotný štadión sa otvorí o 16.30 h, ale tesne predtým ešte prejde pyrotechnickou prehliadkou, aby nejakému „vtipálkovi“ nenapadlo cez prestávku zavolať a oznámiť, že pod bránkou je bomba... Brány sa zatvoria o 18.30 h, po tomto termíne sa dnu nikto nedostane. Klasické zostávajú aj policajné upozornenia: Dnu sa nesmie ísť s dáždnikmi, nebudú sa predávať žiadne alkoholického nápoje, nesmie sa prechádzať zo sektora do sektora.

Napriek tomu sa však čaká dobrá nálada, aj keď tá by nemala byť iba na samotnom Tehelnom poli. Slovenský futbalový zväz totiž pripravil pre fanúšikov, ktorí sa nedostanú dnu, program pod názvom Futbalový ošiaľ. Jeho prvý diel bude už v sobotu 26. marca počas nášho zápasu v Estónsku. V Športovej hale Elán si návštevníci môžu pozrieť spomínaný duel a niekoľko sprievodných akcií. V utorok 29. marca bude hlavnou udalosťou zápas tímov do 21. rokov (od 19. h), v stredu 30. marca stretnutie áčiek Slovensko - Portugalsko. Jednotlivými atrakciami budú napríklad „ľudský“ futbal - na spôsob stolového futbalu, Football radar - streľba do bránky počas ktorých sa zmerajú rýchlosti striel, detský nafukovací hrad či Bungee running. Pre tých, ktorí sa tam budú chcieť aj najesť, dôležité upozornenie: stánky s občerstvením a stan na posedenie bude k dispozícii iba 30. marca.

Na samotnom štadióne medzitým zaznie nová hymna slovenskej futbalovej reprezentácie a v hľadisku sa rozprestrie obrovská vlajka, ktorú ušili vo Vrbovom. A fanúšikovská zujímavosť nakoniec: Chuligáni z jednotlivých klubov (Slovan, Trnava, Žilina, Nitra) uzavreli na tento zápas dohodu o „vzájomnom neútočení“, takže na tribúnach by mal byť pokoj...

Páčil sa vám článok?