Tento víkend v Rači a Krasňanoch praje športu

3.11.2012
0
Tento víkend v rači a krasňanoch praje športu - Longboarding
Páčil sa vám článok?

Tento víkend v bratislavskej Rači patrí najmä športu. Od piatka do nedele prebieha v hale na Černockého ulici mládežnícky turnaj v stolnom tenise pod názvom Slovak Cadet Open 2012. Mladí longboardisti zase organizujú na Peknej ceste súťaž s názvom Slide Džem. Vstup na obidve podujatia je zadarmo.

Šestnáste Medzinárodné majstrovstvá kadetov v stolnom tenise tento rok navštívili takmer tri stovky športovcov z 22 krajín. "Svoju účasť potvrdili družstvá napríklad zo Singapuru, Ruska, Rumunska, či Belgicka," uviedol spoluorganizátor podujatia Marek Porvazník.
Slovensko bude reprezentovať 51 stolných tenistov vo veku do pätnásť rokov. "Šport robí Rači dobré meno, preto ich mestská časť finančne dotuje. Pre stolný tenis sme na tento rok vyčlenili 2000 eur," dodal račiansky starosta Peter Pilinský.

Ďalej konštatoval, že za 15 rokov existencie súťaže v stolnom tenise sa mnohí úspešní hráči v priebehu niekoľkých rokov dostali medzi elitu slovenských stolných tenistov. "Vstup na podujatie je voľný a bezplatný. Budem rád, keď Bratislavčania aj fanúšikovia z okolia prídu povzbudiť našich reprezentantov. Súťaží sa od 9.00 h, finálové zápasy sú naplánované dnes na 18.00 a v nedeľu na 16.00 h," pozval na podujatie starosta Pilinský.

Od dnešného predpoludnia až do večera bude asfaltka pri krasňanskej horárni patriť mladým športovcom na "dlhých doskách". Adresu Pekná cesta si pre prvý ročník súťaže Slide Džem vybrali longboardisti zo Slovenskej longboardovej asociácie. Súťažiť sa bude v troch kategóriách, mužskej aj ženskej.

"Často je jazda na longboarde prirovnávaná k jazde na surfe, s tým rozdielom, že sa neveziete na vlne, ale vychutnávate si jazdu dole kopcom," opísal zaujímavý druh športovej aktivity Jakub Šipoš zo Slovenskej longboardovej asociácie. Prísť a obdivovať umenie longoardistov sa bude dať od desiatej do sedemnástej hodiny. K súťažiacim sa môže každý odvážlivec pridať aj priamo na mieste.

(TASR)

Páčil sa vám článok?