Korčuliari dnes plánujú opäť vyraziť do bratislavských ulíc

14.9.2012
0
Korčuliari dnes plánujú opäť vyraziť do bratislavských ulíc - Korculiari1
Páčil sa vám článok?

Akcia Bratislava inline síce skončila v auguste, na dnešný deň však organizátori plánujú pre inlajnistov ešte bonusovú jazdu. Korčuliari tak večer opäť vyrazia do bratislavských ulíc, aby si na kolieskach vychutnali atmosféru nočného mesta a jazdili po trasách, kde inokedy nemôžu. Počas Týždňa mobility budú po cestách jazdiť ale opäť, v rámci Dňa bez áut 22. septembra 2012.

"Záver sezóny Bratislava-inline nevyšiel úplne podľa očakávaní. Akciu zrušil dážď, silný vietor a 15 stupňov," vysvetlila zrušenie poslednej jazdy organizátorka Lea Majerčáková. Dnešná náhradná jazda odštartuje z oddychovej zóny za nákupným centrom Aupark. Štandardne o 20.00 h sa začne inline škola a korčuliari vyrazia do ulíc o 21.00 h. Jazdiť sa bude po petržalskej trase. Pre korčuliarov je ako vždy pripravená exhibícia klubu i-riders a k dispozícii bude aj požičovňa a servis korčúľ.

Počas deviateho ročníka akcie bolo naplánovaných deväť bratislavských jázd, niektoré však pre počasie zrušili. Každá bola iná trasou aj tematicky. Korčuliari jazdili ulicami Starého Mesta či Petržalky, v olympijských farbách alebo si usporiadali karneval a športovali v kostýmoch. Na inline sa počas celého leta, takmer každý piatok, schádzalo približne tisíc mladých aj starších ľudí - korčuliarov, cyklistov, občas sa objavili aj bežci a rodičia na kolieskach s detskými kočíkmi.

Bratislava inline sú organizované prejazdy po cestách v sprievode polície, inline teamu a prvej pomoci. Cesty nie sú úplne uzavreté, doprava sa zastavuje priebežne. Strieda sa päť trás v dĺžke približne 12 kilometrov. Jazdí sa však len v prípade dobrého počasia.

Viac informácií získajú korčuliari na www.bratislava-inline.sk alebo na facebookovskej stránke podujatia.

(TASR)

Páčil sa vám článok?