Korčuliari dnes naposledy vyrazia do bratislavských ulíc

31.8.2012
0
Korčuliari dnes naposledy vyrazia do bratislavských ulíc - Bratislava inline
Páčil sa vám článok?

Bratislava inline končí. Korčuliari dnes naposledy vyrazia do bratislavských ulíc, aby si na kolieskach vychutnali atmosféru nočného mesta a jazdili po trasách, kde inokedy nemôžu. Záverečnú jazdu oživí aj tanec.

Posledná jazda bude v Petržalke a odštartuje z oddychovej zóny za nákupným centrom Aupark. Štandardne o 20.00 h sa začne inline škola a korčuliari vyrazia do ulíc o 21.00 h. Pred jazdou si budú môcť tradične zatancovať s The Pastels, s ktorými strávili celé leto cvičením jednoduchej choreografie - takzvaný "BIL dance". S tanečníkmi sa ale stretnú ešte jedenkrát, a to počas samotnej jazdy. Kde a kedy je však pre účastníkov zatiaľ tajomstvom, informovala TASR organizátorka Monika Hurbanová. Program pred jazdou oživí aj korčuliarska exhibícia klubu i-riders.

Každá z jázd bola iná trasou aj tematicky. Korčuliari jazdili ulicami Starého Mesta či Petržalky, v olympijských farbách alebo si usporiadali karneval a športovali v kostýmoch. Na inline sa počas celého leta, takmer každý piatok, schádzalo približne tisíc mladých aj starších ľudí - korčuliarov, cyklistov, občas sa objavili aj bežci a rodičia na kolieskach s detskými kočíkmi. Na minulotýždňovej jazde, kedy sa jazdilo ulicami Starého Mesta, sa na akcii zúčastnilo 961 korčuliarov, 75 cyklistov a päť bežcov a iných. Jazda bola s počtom 1041 účastníkov treťou najpočetnejšou tento rok. Ľudí zrejme zaujala aj tematika, do ulíc sa vybrali ako červené čiapočky, bosorky, vodní slalomári a objavil sa aj batman.

Počas deviateho ročníka akcie bolo naplánovaných deväť bratislavských jázd. "V úvode korčuliarom počasie neprialo a dve jazdy sme museli zrušiť. Koncom júla sa však karta obrátila a účastníci si mohli naplno vychutnať ďalšie piatkové jazdy - trikolórovú, olympijskú, teamovú a ďalšie," sumarizuje Hurbanová. Korčuľovalo sa však aj mimo Bratislavy - v Trnave, Piešťanoch, na okruhu Slovakia Ring a na 1. septembra je naplánovaná Nitra.

Bratislava inline sú organizované prejazdy po cestách v sprievode polície, inline teamu a prvej pomoci. Cesty nie sú úplne uzavreté, doprava sa zastavuje priebežne. Jazda sa začína vždy o 21.00 h a končí sa približne o 22.45 h návratom na miesto štartu. Strieda sa päť trás v dĺžke približne 12 kilometrov. Jazdí sa však len v prípade dobrého počasia, oznámenie o konaní akcie sa robí vždy v piatok v čase obeda.

(TASR)

Páčil sa vám článok?