Lamačania sa v Ice Arene korčuľujú zadarmo

9.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Na základe dohody medzi mestskou časťou Lamač a prevádzkovateľom ľadovej plochy na Zimnom štadióne na Borinskej ulici majú deti a dospelých s trvalým pobytom v Lamači voľný vstup na ľadovú plochu.

Podmienka na voľný vstup dospelých je preukázanie sa občianskym preukazom a pre deti osobitným preukazom, ktorý im bol vydaný v tunajšej základnej škole a v materských školách. Bez preukazov voľný vstup nie je možný. Pre obyvateľov ostatných mestských častí je verejné korčuľovanie za jedno euro, pre deti za 50 centov.

Nový zimný štadión s dvoma curlingovými dráhami ICE ARENA slávnostne otvorili v polovici januára. Nachádza sa v areáli Súkromnej obchodnej akadémie Liberta na Borinskej ulici. Postavila ho súkromná spoločnosť ZLL-SPORT, s.r.o. Ľadová plocha s rozmermi 56 x 26 metrov je súčasťou športového komplexu spolu s dvoma curlingovými dráhami a reštauráciou s výhľadom na klzisko. Plocha je chladená najnovšou technológiou, ktorá sa dosiaľ nepoužila nikde na Slovensku. Pre hráčov je k dispozícii aj deväť šatní.

Starosta mestskej časti Lamač Peter Šramko (KDH) dúfa, že nový štadión priláka hlavne mládež. „Sám sa chodím korčuľovať na štadión a toto je ten najlepší ľad v Bratislave," uviedol starosta Šramko.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS) pripomenul, že kraj rád podporuje športy, ktoré deti vyťahujú z ulíc. „Do tejto haly plánuje bratislavská župa voziť deti zo škôl nielen z Bratislavy, ale aj zo Záhoria," dodal Frešo.

(lam)

Páčil sa vám článok?