HC Slovan zdolal Nitru a znížil náskok Košíc

31.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti HC Slovan Bratislava posilnení o fínskeho brankára Karhunena a kanadského útočníka Harveya zdolali v 44. kole Tipsport extraligy mužstvo Nitry 3:2, keď góly belasdých strieľali Bartánus, Kudrna a Šatan. Keďže Košice prehrali doma so Skalicou, slovanisti znížili náskok Košičanov na 4 body.

Slovan Bratislava - HK Nitra 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Góly: 31. Bartánus, 37. Kudrna z trestného strieľania, 55. Šatan - 29. Ručkay, 57. Mašlonka. Rozhodovali: Homola, Šír (obaja ČR) - Junek, Šefčík, vylúčení: 7:5, navyše: Štajnoch 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4834 divákov.

Slovan Bratislava: Karhunen - Švarný, Dobroň, Ďatelinka, Frühauf, Štajnoch, Trška, Luža - Bakoš, Kukumberg, Šatan - Sloboda, Bulík, Bartánus - Harvey, Preisinger, Kudrna - Skokan, Kalináč, Buc - Hudáček
HK Nitra: Fedor - Ďurák, Rais, Gurčík, Vosátko, Ordzovenský, Hrudík, Grman - G. Saliji, Hamrák, Hrnka - Ručkay, Segľa, Tománek - Mašlonka, Bene, Radulay - Piačka, Káčer, Šumichrast - Štefanka

Domáci nastúpili na utorňajšie stretnutie v bránke s fínskym gólmanom Karhunenom a premiéru v belasom drese si odkrútil i kanadský nováčik Harvey. Mužstvá sa v úvode iba oťukávali a hralo sa bez náboja. Prvá veľká šanca prišla až v 8. minúte. Nitran Hrnka sa ocitol sám pred brankárom Karhunenom, no trafil iba do ľavej žŕdky. Rozhodca sa bol ešte poradiť s videorozhodcom a gól správne neuznal. Domáci fanúšikovia čakali na gólové príležitosti márne. Slovanisti boli pomalí, nepresní a hrali akoby sa im ani príliš nechcelo. V prvej tretine tak pohrozili už len Nitrania a opäť zásluhou Hrnku, ktorý však sám pred brankárom opäť neuspel.

Uspávanka pokračovala aj v prvej polovici druhej časti a ukončil ju až úvodný gól, o ktorý sa postarala Nitra. Ručkay si rukou stiahol na ľad letiaci puk, zbavil sa obrancu a pohodlne zasunul okolo ležiaceho Karhunen - 0:1. Domáci dovtedy v druhej časti ani nevystrelili na bránku a ich fanúšikovia začali skandovať "budíček, budíček". Inkasovaný gól Bratislavčanov naozaj prebudil a vzápätí sa rútili traja na jedného, Fedor svoj tím podržal. V 31. minúte sa však Bartánus prebil cez troch obrancov a prudkou strelou vyrovnal 1:1. Slovan prebral taktovku hry a súpera zatlačil. V presilovke mal výbornú šancu Bakoš, ale aj vďaka pohotovému zákroku Raisa puk do siete nepretlačil. V 37. minúte sa na bránku rútil Kudrna, Fedor jeho pokus zneškodnil, ale zároveň útočníka fauloval a rozhodca nariadil trestné strieľanie. Kudrna si s ním poradil bravúrne, keď pohybom oklamal brankára a puk pohodlne zasunul k voľnej pravej žŕdke - 2:1.

Mužstvá pokračovali v nevýraznej hre aj v záverečnej tretine. Nitrania sa snažili vyrovnať, ale príliš šancí si nevypracovali. Zaujala Tománekova akcia zo 46. minúty, keď sa preštrikoval cez celé klzisko až k brankárovi, no chýbala mu presnosť v zakončení. O minútku neskôr Segľa napálil do žŕdky. V 55. minúte skóroval po peknej akcii Šatan a na druhej strane počas presilovky ešte korigoval stav zápasu Mašlonka.

Miroslav Mosnár, tréner Slovana: "Nitra hrala veľmi dobre, my sme boli strašne utrápení, našťastie sme dali nejaké góly. Pomohlo nám trestné strieľanie, z ktorého dal Andrej Kudrna pekný gól. Trošku sme sa upokojili, no až do konca zápasu to bol pre nás boj. Veľmi dobre sa uviedol brankár Karhunen."

Karol Kolečáni, tréner Nitry: "Ako sa hovorí, chudobnému aj z hrnca vykypí. Odohrali sme ďalší dobrý zápas. Do polovičky sme boli lepší, dobre sme korčuľovali, kombinovali a Slovan sme do šancí nepustili. Bohužiaľ, dali sme iba jeden gól. Po našich netaktických fauloch sa Slovan dostal do hry a do vedenia a trošku nás zatlačil. Pred treťou tretinou sme si povedali, že s tým skúsime niečo urobiť. Vytvorili sme si šance, ale hokej sa hrá na góly a my sme ich dali menej ako Slovan."

(TASR)

Páčil sa vám článok?