Do Slovana prichádza „postrach Kevin“!

30.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Nie, nebojte sa. Slovan neangažoval Macaulaya Culkina, ktorý stvárnil postavu vynaliezavého 8-ročného chlapca Kevina v trilógii Sam doma. Mužstvo posilní 27-ročný útočník Kevin Harvey, rodák z kanadského Hamiltonu.

Energické ľavé krídlo, ktoré si v roku 2003 v NHL drafte z celkového 270. miesta v 9. kole vybrali Calgary Flames, má skúsenosti najmä z nižších zámorských súťaži CHL, AHL a naposledy East Coast Hockey League (ECHL), kde hral až do minulého týždňa za klub Elmira Jackals. V 23 zápasoch zaznamenal 10 bodov za 3 góly a 7 asistencií, mal 2 plusové body a bol na čele klubovej štatistiky s 95 trestnými minútami.

Kevin je mladším bratom slávnejšieho Todd Harveyho, ktorý odohral v NHL takmer 700 zápasov, najmä za kluby Dallas Stars a San José Sharks. Svoju hokejovú cestu si však pochopiteľne kliesnil sám a neustále porovnávanie so starším bratom čiastočne ovplyvnilo štýl hry, ktorým sa Kevin prezentuje. Po absolvovaní juniorských súťaží (OPJHL, OHL) si naplno zahral najmä v tímoch New Mexico Scorpions v CHL a Syracuse Crunch v AHL.

Práve tu si postupne vybudoval povesť nekompromisného tvrdého hráča, ktorý je v prípade potreby schopný zhodiť rukavice a vybojovať úspešný pästný súboj. Kevin je typickým príkladom hokejistu, ktorému sa v zámorí hovorí „enforcer" - to znamená dôsledná ochrana najlepších hráčov svojho mužstva pred špinavou a zákernou hrou súpera. Plnenie tejto úlohy - popri klasických prednostiach zámorských útočníkov, ako je výborné korčuľovanie a dôraz pred bránkou súpera a pri mantineloch - očakáva od Kevina aj Slovan.

„Spôsob, ktorým hrám hokej, môže súpera dráždiť a pripadať mu provokujúco. Takže niet divu, že protihráči po mne často idú," povedal Harvey v jednom z rozhovorov v čase, keď pôsobil v Novom Mexiku.

Čo súpera irituje a provokuje, to spoluhráčov baví. Harvey má povesť hráča „do kabíny", ktorý je v tíme veľmi obľúbený. „Hokejom sa chcem predovšetkým baviť, je to moja vášeň. Veľmi si vážim, že môžem byť profesionálnym hráčom. Určite oveľa radšej hrám hokej s chalanmi, ako by som pracoval niekde v úrade 8 hodín denne."

Harvey je v poradí šiestym Kanaďanom, ktorý si v novodobej histórii HC SLOVAN Bratislava oblečie belasý dres. Pred ním tu pôsobili Brian Casey, Warren Norris, Craig Millar, Ric Jackman a Joe Rullier. Najviac sa do povedomia bratislavských fanúšikov zapísal prvý menovaný, ktorý so Slovanom získal aj majstrovský titul v roku 2002 a odohral tu plné dve sezóny.

„Kevina samozrejme vítame v Bratislave a osobitne v našom mužstve. Veríme, že ak to bude nevyhnutné, bude pre našich súperov v play off obávaným postrachom, ak sa niektorý z nich rozhodne vyšliapnuť si na našich kľúčových hráčov, najmä Mira Šatana," uvádza sa v stanovisku HC Slovan Bratislava.

(hcslovan)

Páčil sa vám článok?