Basketbalistom Interu pomohla zmena trénera

26.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Basketbalisti Interu Bratislava sú dve kolá pred koncom základnej časti českej Mattoni NBL na 12. priečke, nevzdávajú sa a chcú o miesto v predkole play-off ešte zabojovať. Do konca základnej časti čaká žltočiernych ešte zápas v sobotu 28. januára 2012 o 18.00 h doma na Pasienkoch proti Opave a o týždeň neskôr zápas v Leviciach.

Po základnej časti bude Inter Bratislava s určitosťou hrať v skupine o 7. až 14. miesto, odkiaľ štyri najlepšie tímy postupujú do predkola play-off, kde sa rozhodne o dvoch postupujúcich do play-off najlepších ôsmych tímov ligy.

Po výmene trénera Ivana Vojtka majú žltočierni bilanciu dve víťazstvá a dve prehry. Doma zdolali Ostravu a Chomutov, vonku prehrali na palubovke Nymburka a v sobotu aj v Dečíne. Tam však odohrali veľmi dobrý zápas a ešte necelých 5 minút pred koncom zápasu viedli o bod. Domáci však v závere zápasu vyhrali 17:5 a nakoniec Bratislavčania získali iba bod.

„Myslím, že sme videli kvalitný zápas. Ja som s jeho priebehom prekvapujúco spokojný. Naša hra sa blížila k tej, akú by sme chceli predvádzať. Chcem pogratulovať Děčínu k víťazstvu, odohrali sme vyrovnaný zápas proti top družstvu. To by nám malo dodať sebavedomie pred súbojmi v nadstavbovej časti," povedal po zápase tréner Interu Richard Ďuriš.

(ado)

Páčil sa vám článok?