Na Železnej studienke súťažili cyklisti i bežci

23.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bežeckými pretekmi sa na Železnej studienke v Bratislavskom lesoparku skončil víkendový 1. Zimný MTB maratón na Slovensku v kombinácii s behom. V sobotu sa na štart postavilo 357 cyklistov a v nedeľu 146 bežcov.

Po nočnom snežení mali pretekári trochu obavy, ale dnešné slnečné počasie im vylepšilo chuť na behanie. Cestný okruh v dĺžke 9,7 km s prevýšením 160 metrov absolvovalo 146 bežcov prevažne zo SR, ale i niekoľko jednotlivcov z ČR, Talianska a Francúzska.

Najlepší čas 34:42 min. dosiahol Michal Lami (VU MP Šport) súťažiaci v kategórii do 29 rokov. Spomedzi 28 žien sa absolútnou víťazkou stala Renáta Klčová (Družba Piešťany), ktorá súťažila v kategórii nad 40 rokov a časom 41:22 min. suverénne zvíťazila nad oveľa mladšími súperkami.

V sobotu (21.1.) si zmerali sily terénni cyklisti na 4. ročníku Zimného MTB maratónu. Po troch predchádzajúcich rokoch v Marianke prvýkrát spoznávali okolie Železnej studienky. Muži i ženy rôznych vekových kategórií súťažili na zľadovatenej 29 km trati s prevýšením 650 metrov, z lúky Snežienka cez Kačín, Kolibu, Biely Kríž, Košariska, Pajštún okolo Marianky a späť na Železnú studienku. Z 357 cyklistov zo SR, ČR, Maďarska, Poľska, Rakúska, Francúzska a Talianska prišlo do cieľa 321, medzi nimi aj najstarší 71-ročný Eduard Kula.

Absolútnym víťazom cyklomaratónu sa stal Dominik Turan (Outsiterz-Novatec Bratislava). Medzi ženami bola najrýchlejšia 19-ročná Michaela Maláriková (CK Ski-Bike Sportmed Bratislava).

(TASR)

Páčil sa vám článok?