Zimný štadión sa počas sviatkov tešil záujmu verejnosti

9.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Záujem verejnosti o korčuľovanie na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave bol počas vianočných sviatkov zvýšený v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom. „Počas jedného bloku otváracích hodín k nám prišlo 150 až 200 korčuliarov,“ povedal pre TASR vedúci strediska Milan Mičuch.

Zrekonštruovaný štadión otvoril svoje brány pre korčuliarsku verejnosť v polovici septembra minulého roka. Návštevnosť v tomto mesiaci bola podľa Mičucha veľmi nízka, korčuľovať chodili maximálne štyri desiatky Bratislavčanov. „V letnom období a po lete ľudia skôr uprednostňujú kúpaliská a inline korčuľovanie na hrádzach. Tu to bolo jasne vidieť. V novembri sme už na štadióne mali takmer sto korčuliarov," povedal Mičuch.

Počas Vianoc sa návštevnosť zvýšila. „V prvom rade nám nahráva to, že nemrzne, a teda ani najbližšie Štrkovecké jazero nie je zamrznuté. Navyše, nie sme ovplyvnení poveternostnými podmienkami," hovorí vedúci strediska a dodáva: „Keďže bol štadión dva roky zatvorený, ľudia si zvykli nechodiť. Aj preto nás záujem verejnosti veľmi teší." Najviac návštevníkov podľa jeho slov prichádza korčuľovať v sobotu doobeda a v nedeľu poobede.

Korčuliari sú podľa Mičucha s ľadovou plochou spokojní. „Evidujeme požiadavky na zvýšenie počtu hodín, respektíve predĺženia blokov, cez víkend z dvoch na tri hodiny. Musíme to prehodnotiť, keďže zvýšená návštevnosť môže byť len prechodným javom počas sviatkov." Korčuľovať by sa malo do apríla.

Štadión je pre verejnosť otvorený v stredu, štvrtok a v piatok od 16.00 do 17.30 h a cez víkend od 10.00 do 12.00 h a od 14.00 do 16.00 h. Ponúka brúsenie korčúľ, parkovanie a hudbu na ľadovej ploche. Hoci sa od jej otvorenia pre verejnosť nestal žiadny vážny úraz, vedúci strediska pripomína, že návštevníci by mali mať v rámci bezpečnosti rukavice a čiapku, a pokiaľ sú začiatočníci, aj prilbu a chrániče na lakte a kolená.

Najbližšie čaká štadión okrem hokejových stretnutí aj koncert Australian Pink Floyd v strede januára a vo februári Circus de Solei, Popoluška či koncert Daniela Landu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?