Račania sú majstri v silovom žonglovaní

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Ojedinelú športovú atrakciu uvidia návštevníci Račianskych hodov, keď dôjde k duelu šestnásťnásobného svetového rekordéra a deväťnásobného držiteľa zápisu v Guinnessovej knihe rekordov v silovom žonglovaní Milana Roskopfa a jeho vyzývateľa Milana Šunderlíka.

Obaja borci reprezentujú mekku silového žonglovania na Slovensku - žonglérsky oddiel v MČ Rača. Zatraktívnením duelu bude aj skutočnosť, že hoci na oficiálnych podujatiach siloví žongléri používajú tri železné gule po 3 kilogramy, tentoraz sa borci dohodli, že budú žonglovať na výdrž s 5-kilogramovými guľami, čiže celková váha nadhadzovaného železa bude 15 kilogramov.

Svetový rekord v dĺžke trvania, zaznamenaný aj v Guinnessovej knihe rekordov je 1 minúta a 34,31 s. Jeho držiteľom je Milan Roskopf, alias Muž s tromi guľami. (Vtedy pri svojom rekordnom výkone nadhodil 1,5 tony železa). Je pravdepodobné, že obaja siláci sa budú snažiť rekord prekonať, keďže už tri roky nebola jeho hodnota zmenená. Súčet telesných parametrov oboch Miesiželezov čosi naznačuje. Výška - 400 centimetrov, váha 205 kilogramov.

Prizvaní sú rozhodca i štátny notár z českej agentúry Dobrý den, oprávnenej zasielať rekordy na zápis do Guinnessovej knihy rekordov. Ak si nechcete nechať ujsť túto žonglérsku šou, príďte 6. mája o 15.00 na Námestie Hrdinov v Rači.

(brn)

Páčil sa vám článok?