V Čunove privítajú najlepších vodných slalomárov

1.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Areál vodných športov v Čunove bude hostiteľom 34. majstrovstiev sveta vo vodnom slalome. Od 6. do 11. septembra 2011 sa tu uskutoční nielen svetový šampionát, ale aj kvalifikácia o postup na olympiádu 2012 do Londýna.

Organizátori sa väčšinou pýšia rekordným počtom prihlásených družstiev a pretekárov, Čunovo je v tomto smere „dobrovoľnou" výnimkou. „Na iných majstrovstvách by štartovalo o desať až pätnásť krajín viac. V Čunove je však náročná trať, takže mnohé rozvojové krajiny sem svojich pretekárov neposielajú," objasnil predseda organizačného výboru šampionátu Richard Galovič.

Majstrovstvá sveta sa síce uskutočnia v Čunove, ale organizátori ich doslova zviazali so samotnou Bratislavou. V meste sa uskutoční slávnostný otvárací aj záverečný ceremoniál, pred novým Slovenským národným divadlom budú preberať medaily najlepší pretekári. Slávnostné otvorenie je naplánované na utorok 6. septembra, záverečný ceremoniál bude v nedeľu 11. septembra 2011. V sobotu a v nedeľu si diváci pred obchodným centrom Eurovea môžu pozrieť dekorovanie jednotlivých medailistov.

Samotný čunovský areál má už pätnásť rokov a aj preto ho pred šampionátom čakali niektoré väčšie úpravy. Kapacita tribún bude 8000 divákov, na prvé dva kvalifikačné dni je vstup bezplatný, od piatka do nedele stojí 5 eur (deti do 15 rokov majú voľný vstup). Najväčší fanúšikovia vodného slalomu majú šancu kúpiť si aj špeciálny lístok na tri dni za 20 eur. V tejto cene sú najlepšie miesta na tribúne a počet takýchto lístkov je obmedzený na tisíc.

Usporiadatelia kladú dôraz na bezpečnosť, preto vyhradia polovicu cesty pre autobusy, ktoré budú kyvadlovým spôsobom dopravovať divákov zo záchytného parkoviska, a druhú polovicu pre cyklistov a korčuliarov. Rodičia, ktorí prídu s deťmi, zase môžu využiť detský kútik, kde sa ich ratolesti nielen zabavia, ale môžu dostať aj základy tohto športu.

Okrem víkendu bude pútať najviac pozorností piatok, keď sa rozhodne o olympijských miestenkách.

(db)

Páčil sa vám článok?