Ragbisti Slovana sú už doma v Čunove

27.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

V sobotu 11. júna 2011 odohrajú finálové kolo majstrovstiev Slovenska v ragby 7s. Začiatok turnaja je naplánovaný na 11.00 h a hrať sa bude na novom ihrisku 1. RC Slovan Bratislava v Čunove.

Ide o štadión TJ Čunovo, o ktorý sa čunovskí futbalisti budú od budúcej sezóny deliť s ragbistami Slovana. Tí po troch rokoch opustili svoje dočasné ihrisko v areáli Základnej školy na Kalinčiakovej ulici. Ihrisko v Čunove by však nemalo byť len ďalšou zastávkou pri hľadaní vlastnej hracej plochy Slovana. Vedenie oboch klubov sa dohodlo na dlhodobej spolupráci.

Aj keď sa v júni bude hrať o veľa, víťaz tejto sezóny je už teraz jasný. Budú ním práve slovanisti, ktorí si počas predchádzajúcich turnajov dokázali vypracovať dostatočný náskok pred druhým RK Bratislava a tretím, trnavským Spartakom.

Turnaj v Čunove bude taktiež úplne prvým ragbyovým podujatím žien na Slovensku. Aj keď bratislavské ragbistky už majú skúsenosti z turnajov zo zahraničia, na Slovensku bude takáto akcia prvý raz v histórii. Predstavia sa ženské tímy z RC Brno Dragon, RC Graz, RK Petrovice a domáce 1. RC Slovan.

(vk)
Páčil sa vám článok?