Kulturistický šampionát na Pasienkoch

18.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

V sobotu 30. apríla budú v hale na Pasienkoch majstrovstvá Slovenska v kulturistike. Podujatie sa začne o 16.00 h a diváci uvidia najlepších slovenských kulturistov aj ďalších hostí. Hala na Pasienkoch bola vypredaná už počas minuloročného šampionátu, zaplnené hľadisko sa čaká aj teraz.

Azda najväčším lákadlom bude vystúpenie Phila Heatha, špičkového profesionálneho kulturistu, ktorý je považovaný za budúceho Mr. Olympia a jedného z najtalentovanjších kulturistov poslednej doby. Za svoje výsledky v pomerne krátkej kariére si vyslúžil prezývku The Gift (talent alebo dar). Phil The Gift Heath totiž začal so súťažením v kulturistike po tom, čo v roku 2003 ukončil kariéru basketbalistu a prvých sedem súťaží (z celkových pätnástich), na ktorých sa zúčastnil (vrátane profesionálnych) suverénne vyhral, pričom nešlo o druhotriedne preteky.

Už dva roky po začatí súťažnej kariéry (v roku 2005) získal titul profesionálneho kulturistu a suverénne sa zaradil medzi svetovú špičku profesionálnej kulturistiky, porážajúc dlhoročné stálice v tomto športe. Phil Heath je známy svojím inteligentným a sympatickým vystupovaním a spolu so športovými výkonmi si získal tisíce fanúšikov po celom svete. Odborníci sa zhodujú, že je ideálnym predstaviteľom súčasnej svetovej kulturistiky.

Organizátori s ním pripravujú seminár, kde fanúšikom posilňovania predstaví svoje tréningové metódy, stravovanie aj „tajné" triky na úspech. Celé podujatie však nebude založené iba na „one man show". Organizácia stavia na širokom pretekárskom zázemí, ktoré sa prvý raz v histórii najvyššej súťaže rozšíri o možnosť prihlásenia sa zahraničných pretekárov, čím majstrovstvá Slovenska získali štatút medzinárodnej súťaže.

(brn)

Páčil sa vám článok?