Závodisko zatiaľ zverejnilo len aprílové termíny

15.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Závodisko Bratislava (ZB) ako dostihová autorita SR zverejnilo na svojej internetovej stránke termínovú listinu a propozície zatiaľ iba na tri mítingy v petržalskom Starom háji - 10., 17. a 24. apríla 2011.

Na webe Závodiska Bratislava sa teda okrem celého kalendára sezóny, čo bývala bežná prax v tomto období roka, predbežne napríklad neobjavili ani propozície tzv. klasických súperení, ktoré obvykle mali uzávierku prihlášok už koncom marca.

Agentúra začiatkom marca informovala, že Závodisko Bratislava k spomenutému dátumu nemalo od rezortného ministerstva financie na prémie pre majiteľov úspešných koní v sezóne 2011. "O tejto problematike intenzívne rokujeme. Riaditeľ Závodiska, š. p. predložil rezortu hospodársky zámer na rok 2011. Len čo sa o konečnej podobe podpory rozhodne, budeme o tom informovať," uviedol minulý týždeň pre SITA tajomník odboru komunikácie s médiami Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Juraj Kadáš. Závodisko v roku 2010 vyplatilo majiteľom úspešných koní 669 560 eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?