Na Zimnom štadióne O. Nepelu je už ľad

3.2.2011
0
Na zimnom štadióne o. nepelu je už ľad - Zimak lad1
Páčil sa vám článok?

Kompletná rekonštrukcia budovy Zimného štadióna Ondreja Nepelu má byť hotová do 28. februára 2011. S kolaudáciou stavby sa síce ráta až v marci, no od minulého týždňa je už na štadióne aj ľad.

Na celkové dokončenie obnovy ZŠ O. Nepelu je potrebných ešte 30 miliónov eur. Pôvodne mala obnova štadióna stáť 75 miliónov, spolu s vyvolanými investíciami budú náklady asi 96 miliónov eur. Na rokovaní mestského zastupiteľstva vyvolal diskusiu poslancov aj bod o ďalšom financovaní zimného štadióna. Podľa primátora pokračujú rokovania s ministrom financií, aby na dokončenie prispela aj vláda. Mesto vyslovilo požiadavku na 12 miliónov eur, čím mestu zostane prefinancovať 18 miliónov a reštrukturalizáciu z minulého roku.

Niektorí poslanci poukázali aj na to, že mesto na šampionát dopláca. Slovenský zväz ľadového hokeja by sa podľa mnohých poslancov mal podieľať na financovaní štadióna a rozdeliť sa o zisk zo vstupného. Niektorým sa nepáčila ani nízka cena za prenájom skyboxov v prospech hokejového klubu či reklamných plôch. K prehodnoteniu cien nájmu za nové skyboxy i reklamné plochy sa priklonili ďalší poslanci aj primátor.

SZĽH uviedol, že vzťahy medzi mestom a organizátorom majstrovstiev sú upravené na základe zmlúv. Podľa zväzu je neobvyklé, aby organizátor šampionátu prispieval na stavbu či rekonštrukciu štadióna. Halu si totiž prenajíma do dočasného užívania a po skončení šampionátu ju vráti majiteľovi. Podľa SZĽH mesto nemôže dostať ani výnosy zo vstupného. Z nich sa financujú náklady na organizáciu MS vrátane ubytovania a stravy pre šestnásť tímov, rozhodcov, predstaviteľov IIHF a delegátov kongresu, dopravy, bezpečnosti, zdravotného zabezpečenia, logistiky, prenájmov...

(brn)

Už budúci týždeň by sa na rekonštruovanom štadióne mal hrať hokej.
FOTO - NOVÝ ČAS

Páčil sa vám článok?