Kúpaliská si zarobili aj na budúci rok

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Napriek nestálemu a neletnému počasiu v auguste kúpaliská Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) utŕžili toľko ako už dlhé roky nie, a tak vytvorili prostriedky na lepšiu údržbu pred budúcim rokom.

Vyplýva to z informácie Zlatice Čemanovej, námestníčky riaditeľa STaRZ. „Ku koncu júla sme mali tržby o tri milióny korún vyššie ako vlani za celú sezónu,“ uvádza. „Prostriedky, ktoré sú navyše, pôjdu na údržbu našich zariadení, v prvom rade, samozrejme, kúpalísk.“ Najviac potrebuje v súčasnosti kúpalisko Rosnička, kde treba revitalizovať zeleň a obnoviť dlažbu pri bazénoch, na investície čaká aj krytá plaváreň Pasienky. Z nečakanej nádielky peňazí sa však ušlo aj Zimnému štadiónu, do ktorého už prostriedky na opravy z tržieb kúpalísk prúdia.

Aj keď sú pravidelne z hľadiska návštevnosti kľúčovými mesiacmi jún a júl, už dlhé roky nezaznamenali na bratislavských kúpaliskách takú návštevnosť ako počas tohtoročného leta. Najmä posledné dva roky bola podľa Z. Čemanovej návštevnosť mimoriadne nízka, okolo 150-tisíc návštevníkov v roku 2004 a 130-tisíc vlani. Predstihol ich už len rok 1996 so 100-tisícom návštevníkov. Tohtoročnú bilanciu ešte neuzavreli, pretože aj v auguste cez krátke teplé dni boli niektoré kúpaliská vyťažené, ale už ku konca júla registrovali o 70-tisíc návštevníkov viac ako vlani za celú sezónu. Len na kúpalisku Rosnička ich bolo za jún a júl v porovnaní s minulým rokom o 20-tisíc viac.

Páčil sa vám článok?