Ritro Slovak Open bude s mužmi aj so ženami

4.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Sedem hráčov z prvej svetovej stovky je medzi prihlásenými na 11. medzinárodné otvorené majstrovstvá SR mužov ATP Challenger Tour Ritro Slovak Open. Sú to Poliak Kubot (66.), Slovák Lacko (75.), Švajčiar Chiudinelli (76.), Poliak Przysiezny (91.), Turek Ilhan (93.), Čech Hájek (98.) a Ukrajinec Marčenko (99.).

Mužskú časť Ritro Slovak Open odohrajú v NTC od 15. do 21. novembra 2010, jeho dotácia je 106 500 eur. Zo slovenských hráčov má istú účasť len Lacko, ďalší (Martin, Semjan, Červenák, Kližan a Hrbatý) budú čakať na voľnú kartu, pričom Hrbatý ju má už istú. Pre Dominika môže byť turnaj aj rozlúčkou s vrcholovým tenisom. O kartu už požiadali aj Djokovičovci. Nebude však pre slávneho Novaka, ale pre jeho mladšieho brata Marka. Zo slovenskej špičky sa na turnaji už tradične nepredstaví len Karol Beck.

Okrem hráčov prvej stovky a Dominika Hrbatého môžu byť fanúšikovia tenisu zvedaví aj na známeho Rakúšana Koubeka, ktorému v časoch jeho najväčšej slávy patrila v rankingu ATP 20. priečka. Medzi doterajšími víťazmi turnaja sa už objavili napríklad Karol Kučera, Marc Rosset (Švajč.), Marcos Baghdatis (Cypr.), Dominik Hrbatý, Michal Mertiňák, vlani vyhral Nemec Michael Berrer.

Spoločne s mužmi odohrajú svoj turnaj ITF s dotáciou 25 000 eur aj ženy. Ako vysvetlil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška, pre tri najlepšie slovenského hráčky by neboli zaujímavé ani turnaje s dotáciou 50 000 dolárov, preto sa hranica znížila na 25 000, čo je však dostatočne zaujímavé pre ďalšie slovenské tenistky. V Bratislave sa teda predstavia sestry Kučové, Juríková či juniorka Čepelová. Okrem nich by sa z prvej stovky svetového rebríčka mali predstaviť Češky Voráčová (74.) a Záhlavová (87.), Ruska Kulikovová (96.) a Rakúšanka Mayrová (99.). Medzi prihlásenými sú však aj dve bývalé víťazky turnaja, Nemka Maleková a Ruska Rodinová.

V Národnom tenisovom centre by sa navyše mala objaviť aj víťazka Australian Open 2008 vo štvorhre, Ukrajinka Bondarenková. V zozname predchádzajúcich bratislavských šampióniek sú mená ako Henrieta Nagyová, Amelie Mauresmová (Fr.), Daniela Bedáňová (ČR), Dominika Cibulková (SR), Anastasia Pavľučenkovová (Rus.).

Kvalifikácie turnajov sú od 13. do 15. novembra 2010, semifinále a finále budú na programe 20. a 21. novembra. Vstupné do Národného tenisového centra bude od pondelka do piatka jedno euro, na semifinále a finále tri eurá.

(mm)
Páčil sa vám článok?