Veslári v sobotu na Zemníku o slovenské tituly

1.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

O vyvrcholenie domácej veslárskej sezóny sa už najbližšiu sobotu 2. októbra 2010 postarajú majstrovstvá Slovenska. O národné tituly sa bude bojovať rovnako ako vlani v Bratislave, nie však na Zlatých pieskoch, ale na jaroveckom kanáli Zemník, kde sa v rámci majstrovstiev Slovenska naposledy súťažilo pred dvoma rokmi.

"Klasická dvojkilometrová trať bude zrejme o niečo skrátená, keďže kanál je v štartovacej časti dosť zarastený. Aj keď bude trať kratšia, bude v rámci predpisov," poznamenal generálny sekretár Slovenského veslárskeho zväzu (SVZ) Alexander Dénes.

Štartovať by mala kompletná domáca špička na čele s úradujúcim akademickým svetovým šampiónom a bronzovým medailistom z majstrovstiev Európy Lukášom Babačom, pre ktorého to bude ďalší test výkonnosti pred novembrovým vrcholom roka - majstrovstvami sveta na novozélandskom jazere Karapiro. Pretekár Sĺňavy Piešťany je obhajcom troch prvenstiev z vlaňajších M-SR - v skife, dvojskife i párovej štvorveslici.

Z popredných slovenských veslárov je otázna účasť talentovaného Andrého Rédra. "Momentálne sa dáva zdravotne do poriadku, rôzne problémy ho trápia od OH mládeže v Singapure," dodal Dénes.

Na podujatí udelia aj Cenu olympijských víťazov Pavla Schmidta a Václava Kozáka pre najrýchlejšiu posádku v dvojskife mužov a preteky osemveslíc budú zároveň aj 43. ročníkom Memoriálu Ctibora Reiskupa, zakladateľa veslárskeho oddielu Slávia STU.

Úvodné rozjazdy na majstrovstvách Slovenska sú na programe od 10.00 h, šampionát vyvrcholí okolo 16.00 h.

(sita)

Páčil sa vám článok?