Na Partizánskej lúke sa bude behať pre deti

15.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Beh 21 km pre deti, charitatívna akcia Linky detskej istoty, ktorú založil UNICEF Slovensko, sa tento rok sa uskutoční v nedeľu pri amfiteátri na Partizánskej lúke v Bratislave. Ako povedal koordinátor iniciatívy z firmy Amrop Ivan Tomko, okrem vlastných bežcov chce spoločnosť pre túto myšlienku nadchnúť čo najviac aktívnych účastníkov.

"Vďaka tomu bude pomoc deťom v núdzi ešte výraznejšia, pretože všetky finančné prostriedky získané zo štartovného v minimálnej výške 30 eur budú priamo venované ako dar Linke detskej istoty. Každé euro, ktoré spolu získame, využije linka, ktorá deťom pomáha už 14 rokov,“ tvrdí Tomko. Prihlášky na beh sa prijímajú do dnešného dňa.

Napriek tomu, že ide o bežecké podujatie, zúčastniť sa na ňom môže naozaj každý vrátane najmenších detí. Organizátor pripravil niekoľko tratí a kategórií, takže nadšení bežci i menej trénovaní záujemcovia si môžu vybrať podľa svojich schopností. Hlavným behom bude polmaratón s účasťou limitovanou vekom 18 rokov, bežať sa však bude aj na tratiach s dĺžkou sedem kilometrov a tri kilometre – tie budú otvorené pre všetkých. Štvrtou kategóriou s nulovým štartovným bude Rodinný beh určený pre rodičov a deti. Beh sa začína o 10:00, štartovné je okrem Rodinného behu minimálne 30 eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?