Petržalka je po derby s bodom spokojnejšia

21.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava má za sebou derby, ktoré potvrdilo, že Petržalka vie v poslednom čase na Slovana zahrať a dokáže mu brať body. V sobotu to boli hneď dva, keďže duel na Pasienkoch sa pred niečo vyše dvoma tisíckami divákov skončil nerozhodne 1:1.

Stretnutie úrovňou nenadchlo, ale nepatrilo ani k najnudnejším. Obe mužstvá si dokázali vypracovať niekoľko príležitostí, hoci celkovo mal k víťazstvu bližšie Slovan. O tri body prišiel až v samotnom závere, keď Dos Santos prekonal peknou strelou Putnockého a dokonale zmrazil domácich. Tí sa v závere pokúsili o strelenie víťazného gólu, ale Šzepanovský už trafil iba žrď.

„Po prvom polčase sme cítili, že jednogólový náskok nám nemusí stačiť. Hráčom sme preto zdôrazňovali, aby sa pokúsili náskok zvýrazniť, aby nedošlo k najhoršiemu. Žiaľ, tak sa aj stalo, Petržalka strelila gól a zvyšných desať minút sme už nedokázali využiť na strelenie víťazného gólu, hoci sme mali asi tri-štyri sľubné príležitosti. Petržalka dosiahla, čo chcela, nám dnes nebolo súdené zvíťaziť,“ priznal tréner Štefan Horný.

Hosťujúci kormidelník Peter Fieber pripomenul, že Petržalka síce v prvom polčase stratila dvoch hráčov, ale potom sa jej futbalisti zomkli a zabojovali: „Vzpruhou bol najmä vyrovnávajúci zásah, po ktorom sme už ubránili cennú remízu. Som rád, že sme to dokázali, pretože bod prakticky znamená záchranu v Corgoň lige.“

Najbližšie ligové kolo sa hrá už cez víkend. Belasých čaká dlhá cesta na Šariš, Petržalka v sobotu 24. apríla 2010 hostí Žilinu a pokúsi sa pomôcť nielen Slovanu, ale najmä sebe v boji o záchranu.

(mm)
Páčil sa vám článok?