Futbalisti MFK Petržalka prehrala v Senici

13.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

V 22. kole futbalovej Corgoň ligy zvíťazili prehrali hráči MFK Petržalka v Senici 0:2. Petržalčania zostávajú v tabuľke na deviatom mieste so stratou dvoch bodov na Prešov a s náskokom jedného bodu pred Dunajskou Stredou.

FK Senica - MFK Petržalka 2:0 (0:0)
Góly: 66. a 81. Samb, ŽK: 59. Hesek - 55. Hílek, 67. Burza, ČK: 78. Burza (Petržalka), rozhodovali: Kráľovič - Čiernik, Lieskovský, 1440 divákov

Senica: Kamesch - Merzič, Homola, Gajdošík, Čáp - Vrťo (46. Bajan), Halama, Belák, Samb - Hesek (90. Števko), Onome Sodje (76. Piroska)
Petržalka: D. Kiss - Čikoš, Šedivý, Mitrovič, Burza - Pavol Ďurica (76. Sedlák), Hílek, F. Kiss, Pires (57. Augustín) - Fieber, Szarka (86. Staško)

Na veľmi ťažkom teréne sa obidvom mužstvám len ťažko kombinovalo. V prvom polčase sa však terénu lepšie prispôsobili hostia. Úvodné dva strelecké pokusy mal Pavol Ďurica, ale senický gólman Kamesch s prehľadom šance zlikvidoval. Najnebezpečnejším hráčom domácich bol Sodje, ktorý mal v rozpätí troch minút dvakrát zakončiť. Potom sa hra odvíjala prevažne v strede poľa bez vážnejšej gólovej šance. Tie prišli až v poslednej desaťminútovke I. polčasu. Najprv to skúšal hosťujúci Fieber v 37. minúte, keď mu pekne prihral do vápna Ďurica, ale jeho strelu domáci obranca tečoval na rohový kop. Tesne pred odchodom do kabín sa Seničania dostali do dvoch šancí, z ktorých mohol padnúť gól. Najprv Samb pekne vysunul Sodjeho, no ten zaváhal so zakončením a brankár Kiss strelu vyrazil. Potom sa v nadstavenom čase prvého dejstva dostal k lopte Vrťo, ale vo vnútri pokutového územia z výhodnej pozície strieľal ponad petržalskú bránku.

Do druhého polčasu predsa len prišli Záhoráci s väčšou aktivitou. Ofenzívu výrazne podporil striedajúci Bajan. V 52. min po Čápovej tvrdej strele brankár hostí Kiss vyrážal s problémami na rohový kop. Na druhej strane to skúšal v 61. min obranca Čikoš, mieril však vedľa. Konečne gólová radosť prišla na senickom štadióne v 66. minúte, keď sa po priamom kope Beláka a následnej strele Bajana dostal k lopte v pokutovom území Samb a svojím premiérovým gólom v drese Senice dal na 1:0. Druhý gólový moment nastal v 81. minúte. Po rýchlom protiútoku vysunul Belák Samba, ten si v šestnástke "zasekol" obrancu a k pravej žrdi skóroval aj po druhýkrát v zápase. Gól padol už v čase, keď Petržalka dohrávala bez vylúčeného Burzu. Záhoráci po prvý raz v sezóne vyhrali na domácej pôde o viac ako jeden gól.

Radim Nečas (tréner Senice): "Spokojný som s bodmi a výkonom v druhom polčase. V prvom bolo cítiť veľkú kŕčovitosť. Po vylúčení sme mohli využiť nejaké brejky, no som rád, že sme vyhrali a z troch bodov sme šťastní. Chcel by som sa poďakovať aj všetkým, ktorí sa podieľali na úprave ihriska."

Peter Fieber st. (tréner Petržalky): "Prišli sme na Záhorie s úmyslom získať aspoň bod. Podali sme celkom dobrý výkon, ale škoda nepremenených šancí. Jeden z gólov domácich však zaváňal ofsajdom. Máme sa po tomto súboji nad čím zamýšľať."

(sita)

Páčil sa vám článok?