Futbalisti MFK Petržalka prehrali v Košiciach

27.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

V úvodnom kole jarnej časti Corgoňligy futbalisti MFK Petržalka vyšli na východe na prázdno, keď v Košiciach prehrali 0:1. Petržalčania zostávajú aj po 20. ligovom kole na 9. mieste.

MFK Košice - MFK Petržalka 1:0 (1:0)
Gól: 15. Djokovič, ŽK: 10. J. Novák, 86. Hovančík, 90. Megias, 90.+ Kolbas - 7. Mitrovič, 44. Hílek, 87. Šedivý, rozhodovali: Hracho - R. Sluk, Lieskovský, 450 divákov

Košice: Fernando López - Kolbas, Djokovič, R. Cicman, Hovančík - J. Novák (76. Juhar), K. Kuzma, Pérez Stoeten, Milinkovič (90. L. Janič) - Megias, Škutka (65. Vaščák)
Petržalka: D. Kiss - Čikoš, Šedivý, Mitrovič, Burza - Pavol Ďurica, F. Kiss (77. P. Sedlák), Hílek, P. Fieber ml. - Szarka, Dos Santos (63. Machovec)

Trojbodovým krokom vykročili Košičania na cestu k záchrane, keď doma zdolali Petržalku najtesnejším rozdielom. Už v 22. sekunde hosťujúci Pavoik Ďurica mieril medzi žrde, no Lópeza neprekvapil. Naopak prvá strela Košičanov medzi žrde skončila v sieti. Na Kolbasov rohový kop si najlepšie nabehol stoper Djokovič a hlavou otvoril skóre - 1:0. O štyri minúty neskôr sa vo vyloženej šanci ocitol Milinkovič, no sám pred Kissom zaváhal. V 20. min po druhom rohu Košíc Milinkovičou hlavičku odvracal od bránkovej čiary Burza. Až do polčasovej prestávky sa potom obe mužstvá na ťažkom teréne trápili a brankári sa príliš nezapotili.

Naopak, po zmene strán sa oba kolektívy predbiehali v zahadzovaní šancí. V 49. min Novákovu strelu Kiss vyrazil pred seba, Škutka však na odrazenú loptu nedosiahol. O tri minúty neskôr Megias z uhla namieril len do bočnej siete. Košičania mohli napokon doplatiť na nepremieňanie šancí, pretože Petržalka si v ďalšej štvrťhodine vypracovala päť tutoviek. Striedajúci Machovec z vnútra šestnástky mieril tesne vedľa, po ňom Fieberov krásny kop pristál na vzdialenejšej žrdi, ale lopta sa kotúľala pred bránkovú čiaru Košíc. Vzápätí Szarka vypálil nad a Fieberovu tečovanú strelu vytlačil López na roh. Po jeho zahratí Mitrovič vo vyloženej šanci nastrelil Cicmana. V 81. min sa konečne prebrali aj Košičania, Milinkovič však odrazenú loptu napálil len do hosťujúceho gólmana. V 84. min obecenstvo stíchlo, keď Djokovič v obrane pristavil loptu Fieberovu, ten išel sám na Lópeza, urobil mu kľučku, no košický brankár končekmi prstov vypichol loptu spod jeho nohy. Už v nadstavenom čase domáci Kuzma mohol prikrášliť výsledok, keď išiel sám na Kissa, ale petržalský gólman sa vyznamenal.

Goran Milojevič (tréner Košíc): "Nachádzame sa v ťažkej situácii, každý zápas je pre nás náročný. Tento sme zvládli, keď sa nám podarilo v prvom polčase streliť gól. Mohli sme pridať i ďalší, lebo sme boli lepším tímom. Po polčasovej prestávke nás Petržalka zatlačila na našu polovicu, hrala lepšie a mala i šance. Toto víťazstvo nám zdvihne sebavedomie do ďalšieho zápasu."

Peter Fieber st. (tréner Petržalky): "Bol to ťažký zápas na náročnom teréne. V prvom polčase sme dostali gól, ktorý napokon rozhodol o osude stretnutia. Košičania boli lepší, no v druhom polčase sme si vypracovali tri, štyri vyložené šance. Žiaľ, nedokázali sme ich premeniť. Som spokojný s hrou, nie s výsledkom. Vyhral šťastnejší, nie lepší."

(sita)

Páčil sa vám článok?