Slovanistov čaká domáca aj Európska liga

6.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti bratislavského Slovana nebudú na minulý ročník West Extraligy, ale vlastne na celú sezónu spomínať v najlepšom. Čo z toho, že základnú časť skončili s obrovským náskokom na prvom mieste, keď prišlo play-off a v ňom neúspešný boj o titul.

Košičania, ktorí sa celú sezónu len trápili, boli zrazu nad sily belasých, a keď sa hovorilo o dôvodoch, vari najviac sa spomínala bojovnosť, ktorá vyniesla VSŽ na slovenský hokejový Olymp. Práve v nej slovanisti za Košičanmi najviac zaostali, pretože o ich hokejových prednostiach asi nikto nepochyboval.

No a keďže slovanisti si náladu nezlepšili ani účinkovaním v Európskej hokejovej lige, bolo na hráčoch, tréneroch, ale vlastne na celom vedení, aby si pred novou sezónou dali tie najsmelšie plány. V novej štruktúre osemčlennej ligy (hrá sa na 56 kôl, každý s každým štyrikrát doma a štyrikrát vonku) pasujú slovanistov za ešte väčších favoritov ako pre rokom. Predurčili ich na to aj minimálne letné zmeny v kádri, do ktorého pribudli brankár Biegl z Třinca, útočník Hlinka z pražskej Sparty a poslednou rybou, ktorú slovanisti ulovili, bol obranca Babka z rozpadávajúcich sa Košíc. Okrem nich však dostali príležitosť aj talentovaní dorastenci Krumpál, Weismann, Tomašech či Vydarený.

Belasý dres zasa vyzliekli Pukalovič, Rusznyák, Voskár, no všeobecne sa tvrdí, že vicemajster má v súčasnosti silnejší káder ako na jar... K vyskúšaniu nováčikov prispeli aj turnaje, na ktorých sa slovanisti predstavili, najmä LR Crystal Cup v Trenčíne, kde belasí podľahli len celkovému víťazovi Třincu. Pre fanúšikov je zasa potešiteľné, že kostra mužstva zostal pohromade, čo znamená, že najmä Zdeno Cíger znovu odolal vábeniu Predátorov z Nashvillu.

Našťastie, naše mesto nezostane ani v tejto sezóne bez špičkového európskeho hokeja. Keďže problémy Košičanov spôsobili, že slovenský majster nebude hrať EHL, pozvánka do súťaže prišla na Tehelné pole, kde po nej siahli všetkými desiatimi. Už počas májového zasadnutia generálnej rady v Oslo sa definitívne rozhodlo o zložení skupín v 4. ročníku. Slovanisti teda majú v A-skupine za súperov päťnásobného českého majstra HC Slovnaft Vsetín, minuloročného víťaza tejto súťaže Metallurg Magnitogorsk z Ruska a rakúsky klub EC Heraklith Villach. Pravda, na začiatok tejto súťaže si fanúšikovia ešte nejaký ten deň počkajú, lebo prvý zápas sa hrá až 21. septembra - Slovan privíta Villach. Len pre úplnosť, do semifinále postupujú prvé dve mužstvá.

Michal Minďaš

Slovanistickí fanúšikovia čakajú, ako sa predvedie nová brankárska akvizícia- Biegl z Třinca (vpravo, s trénerom Bokrošom). Príprava ukázala, že na tomto poste by vicemajster nemal mať problémy.
FOTO - Peter Pospíšil

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie