Po víťazstve nad Izraelom čaká futbalovú reprezentáciu zápas jesene s Rumunskom

6.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Ak koncom mája a začiatkom júna bolo okolo nášho postupu poriadne rušno (reprezentácia oživila víťazstvom v Maďarsku šance na prípadné 2. miesto v kvalifikácii ME a doma sa zasa vzrušene debatovalo o postupujúcom do 1. ligy medzi Devínom a Sencom), tak ani úvod novej sezóny nebol bez otrasov.

Žiaľ, pre Bratislavu to bol otras asi najväčší. Futbalisti Slovana totiž nepostúpili z prvého predkola Ligy majstrov a sen o Herthe Berlín či prípadnom postupe do jednej zo skupín tejto najlukratívnejšej súťaže zostal iba snom.

„Ak som bol po príchode do Bratislavy a do Slovana hrdý na to, že ho trénujem, dnes sa za to hanbím," vyriekol po stretnutí s Famagustou tréner Stanislav Griga a čakal, aký verdikt nad celým reprezentačným tímom vynesie správna rada. Tá sa napokon pomerom hlasov 5:4 rozhodla, že Stanislav Griga zostane kormidelníkom belasých. Nasledujúce dni na Tehelnom poli však boli hektické, nedostatok peňazí prinútil vedenie, aby sa zaoberalo predajom Majoroša na britské ostrovy a v čase našej uzávierky nebolo jasné, či Majoroš do Southhamptonu pocestuje alebo nie.

Susedia z Pasienkov tiež nezačali nový ročník najlepšie. Úvodná prehra s Ružomberkom a remíza s Trnavou nepridali na nálade, a hoci v kľúčovom zápase proti 1. FC vydreli víťazstvo 2:1, pred pohárovou odvetou v Albánsku nepanovala medzi fanúšikmi žlto-čiernych euforická nálada. Interisti však cestovali na odvetu s dvojgólovým náskokom, takže hráči a funkcionári z Pasienkov verili, že sa dostanú z predkola do 1. kola. Do tretice nevyšiel začiatok ani Petržalke, ktorá z piatich kôl vyhrala jediný zápas - s Dubnicou a zaradila sa medzi mužstvá, ktoré sa od úvodu usadili v nebezpečnej spodnej polovici tabuľky.

No a horší úvod si nevedeli predstaviť v Devíne, kde ŠKP začal druholigovú púť dvoma prehrami. Našťastie, v ďalších dvoch stretnutiach varadinovci zabrali a pomaly sa presúvali na miesta, kam kvalitou patria. Futbalovo nabitý koniec augusta a začiatok septembra ošperkuje kvalifikačný duel o postup na ME 2000 s Rumunskom. Posledné dve výhry nad Maďarskom a v príprave nad Izraelom adamcovcov určite naladili a Tehelné pole sa môže tešiť na ďalšiu lahôdku. Hagi a spol. si určite zaslúžia, aby slovenský fanúšik prišiel v sobotu 4. septembra na štadión! Nádej na postup žije a ak by sa v sobotu vyhralo...

Michal Minďaš

Páčil sa vám článok?