Petržalka zdolala Trnavu a prezimuje deviata

5.12.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti MFK Petržalka v 19. kole Corgoň ligy zdolali na domácom trávniku Trnavu 2:1, keď od 5. minúty prehrávali, o zvrat sa však postarali dvoma gólmi v poslednej päťminútovke zápasu. Petržalčania tak prezimujú na deviatej priečke.

MFK Petržalka - Spartak Trnava 2:1 (0:1)
Góly: 85. Hodek, 87. Fodrek (z 11 m) - 6. Hruška, ŽK: 41. Guédé, 89. Staško - 87. Rybánsky, ČK: 57. R. Procházka (Trnava) za kopnutie súpera bez lopty, rozhodovali: Olšiak - Kubačka, D. Hrčka, 600 divákov
Petržalka: D. Kiss - Čikoš, Šedivý, Staško, Burza - F. Kiss (73. Mikulič), Guédé (64. A. Hodek), Hílek, P. Fieber ml. (62. Pavol Ďurica) - Fodrek, Majtán
Trnava: Rybánsky - Kotula, Bernardini, Doležaj, Jakubička - Kopúnek - R. Procházka, Neto (57. P. Ďuriš), Devátý, Hruška (74. Železník) - Koro Kone (87. Bernáth)

Počas prvého dejstva stretnutia na Pasienkoch mali viac z hry hostia. Priamy kop Neta v 4. min len tesne minul bránku domácich. O dve minúty neskôr Koro Kone ideálne našiel v pokutovom území Hrušku, ktorý sa pekne zbavil obrancu a utešenou strelou otvoril skóre stretnutia - 0:1. V ďalších fázach hry niekoľkokrát zachraňoval domácu bránku pred pohromou stopér Šedivý. Na druhej strane v 17. min rýchly prienik Burzu zastavil razantným odkopom Kotula. Najväčšiu šancu Petržalky v priebehu prvého polčasu nepremenil svojou nepresnou strelou Filip Kiss. Stopér Petržalky Šedivý úradoval v poslednej chvíli aj v 25. min, keď pohotovo odvrátil pred nabiehajúcim útočníkom Spartaka Korom Konem. Neskôr sa k slovu dostal aj navrátilec v domácom mužstve Fodrek, ktorý sa spolu s Majtánom rútili na osamoteného Rybánskeho, ale brankár hostí včas vybehol. O minútu neskôr Fodrekova strela len tesne minula bránku hostí. Desať minút pred koncom prvého dejstva pohotový Burza zatiahol záchrannú brzdu pred dvojicou legionárov Neto, Koro Kone. Brankár Kiss sa blysol v 43. min po ukážkovom voleji Doležaja z 15 m, ktorý reflexívne vyrazil na rohový kop.

Po zmene strán v 50. min Hruška odkopol loptu pred Fodrekom a vzápätí pozorný brankár Kiss včasným vybehnutím zmaril šancu Korovi Konemu. Domáci gólman triumfoval v osobnom súboji aj v 52. min, keď prakticky na bránkovej čiare chytil Korovi Konemu istý gól. Päťdesiata siedma minúta priniesla dve zaujímavé situácie. Na jednej strane Filip Kiss po prihrávke Čikoša trafil žrď trnavskej bránky, na druhej musel po kopnutí protihráča bez lopty opustiť ihrisko vylúčený stredopoliar hostí Roman Procházka. O desať minút Daniel Kiss včas vybehol a zneškodnil prienik hosťujúceho Hrušku. V 75. min Koro Kone prakticky z polovice ihriska išiel sólovo na bránku, no v rozhodujúcej chvíli zazmätkoval a netrafil. To isté sa podarilo Kopúnkovi v 79. min, keď z ideálnej pozície takisto nedokázal skórovať. Obidve tieto príležitosti sa hosťom vypomstili v úplnom závere duelu. V 85. min Hodek hlavou vyrovnal a o dve minúty neskôr Fodrek zo značky pokutového kopu potrestal faul brankára Rybánskeho na útočníka domácich Majtána. Trnavčania v závere stretnutia prišli o všetky body.

Peter Fieber st. (tréner Petržalky): "V tomto stretnutí sme veľmi rýchlo dostali prvý gól. Hráči zbytočne znervózneli a hra sa im nedarila, no ja som ich cez prestávku presviedčal, že toto stretnutie sa ešte dá vyhrať, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Som rád, že aj napriek zlému začiatku sme zápas dotiahli do víťazného konca. Hodek dal pekný gól a dosiahli sme cenné víťazstvo. Opäť sa potvrdilo, že s Trnavou môžeme vyhrať, len musíme k stretnutiu pristúpiť koncentrovane a zodpovedne. Hráčom chcem poďakovať, že to v tomto stretnutí dokázali. Získali sme veľmi cenné tri body."

Ľubomír Nosický (tréner Trnavy): "Od začiatku sme do tohto stretnutia išli s cieľom byť futbalovejší ako súper. Chceli sme tvoriť hru najmä v strede poľa, čo sa nám v prvom polčase aj podarilo. Hrali sme dobre, dali sme gól, mali sme šance. Zlomom stretnutia bolo zbytočné vylúčenie Romana Procházku v 57. min. Odvtedy sme hrali o jedného hráča v poli menej, čo domáci využili na vsietenie dvoch gólov. My sme však ešte mali dva samostatné nájazdy, nepremenili sme ich, a preto sme zbytočne prišli o všetky body. Mrzí ma to, lebo väčšiu časť zápasu sme boli futbalovejším mužstvom."

(sita)

Páčil sa vám článok?