Futbalisti MFK Petržalka prehrali v Žiline

28.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti MFK Petržalka v záverečnom kole jesennej časti Corgoň ligy nestačili na vedúcu Žilinu a prehrali na jej trávniku 0:2. Od 30. minúty hrali Petržalčania bez vylúčeného Tomčáka, ktorý bol faulovaný a nezmyselne napadol faulujúceho Žilinčana, za čo videl červenú kartu.

MŠK Žilina - MFK Petržalka 2:0 (1:0)
Góly: 21. Šourek, 79. Lietava, ŽK: 24. Pečalka, 30. S. Angelovič, 43. Piaček, 83. Leitner, 90. Babatounde Bello - 59. R. Konečný, 84. Burza, ČK: 30. M. Tomčák (Petržalka), rozhodovali: Eperješi - Weiss, Košecký, 1998 divákov
Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Piaček, Šourek, Leitner - Ľ. Guldan - D. Kobylík (62. Patrik Mráz), Pečalka, Vyskočil (59. Rilke) - Oravec (79. Babatounde Bello), Lietava
Petržalka: Jenčo - Čikoš, R. Konečný, Šedivý, Burza - P. Sedlák (57. Pavol Ďurica), Hílek, Guédé, A. Hodek (89. Fodrek) - Majtán, M. Tomčák (79. Filip Kiss)

Od začiatku sa hralo vo svižnom tempe. Oba tímy sa snažili čo najjednoduchšie dostať na súperovu polovicu. Útoky hostí však končili na spoľahlivo pracujúcej obrane Žiliny. Domáci zo svojej útočnej aktivity vyťažili v prvej štvrťhodine niekoľko rohových kopov. V 21. min sa po Kobylíkovom rohu presadil v šestnástke Petržalky žilinský stopér Šourek a hlavou otvoril skóre - 1:0. V 27. min sa uvoľnil na hranici veľkého vápna domáci útočník Oravec, jeho nebezpečnú strelu však brankár Jenčo s námahou chytil. O dve minúty neskôr bol v strede ihriska faulovaný útočník Petržalky Tomčák, ktorý potom napadol domáceho obrancu Angeloviča, za čo dostal červenú kartu. Oslabená Petržalka sa aj ďalej snažila hrať smerom dopredu, ale čistú gólovú šancu sa jej hráčom v prvej polovici pripraviť nepodarilo. Na žilinskej strane vynikali útočnou aktivitou najmä Kobylík a Oravec. Druhý menovaný v 40. min opäť nebezpečne vystrelil spoza šestnástky, ale lopta letela tesne nad bránku.

Aj po zmene strán sa hralo z jednej strany na druhú. V 53. min Pečalka pekne vysunul v strede ihriska do brejku Oravca, ten sa však dostal s loptou do veľkého uhla a trafil len bočnú sieť. Petržalka pohrozila v 59. min po rohovom kope, za odrazenou loptou však najvyššie vyskočil domáci brankár Dúbravka. O päť minút na to strieľal na žilinskú bránu spoza šestnástky útočník hostí Majtán, ale Dúbravka bol opäť pozorný. Domáci po dlhšom čase nebezpečne ohrozili bránu hostí v 67. min. Patrik Mráz rozohral priamy kop, lopta sa dostala pomedzi hráčov až k brankárovi Jenčovi, ktorý ju však chytil. Hostia zacítili šancu na vyrovnanie a snažili sa využívať brejkové situácie. Od 70. min navyše sadla na ihrisko riedka hmla a hralo sa viac v strede ihriska. V 77. min sa opäť dostal do brejku Oravec, ale nepodarilo sa mu zvýšiť skóre. Vyšlo to až o dve minúty neskôr Lietavovi, ktorý hlavou oblúčikom prekonal brankára hostí a rozhodol o osude stretnutia aj o tom, že Žilina bude zimovať na čele tabuľky.

Pavel Hapal (MŠK Žilina): "Bol to zaujímavý zápas, z nášho pohľadu však nie až tak kvalitný, ako predchádzajúce stretnutia. Hernú kvalitu sme nedokázali premeniť na šance, hráčov zväzovala zodpovednosť. Upokojil nás prvý gól, ale zápas nebol stále rozhodnutý. Aj ďalej sme boli trochu nervózni, po druhom góle sme sa upokojili a nehrali sme toľko dopredu, Petržalka kvalitne bránila. Som spokojný s výsledkom, nie až tak s predvedenou hrou."

Peter Fieber st. (MFK Petržalka): "Diváci videli kvalitný zápas, aj keď sme dostali gól a potom prišli dosť zbytočne o hráča. Aj tak sme sa nevzdávali a chceli sme streliť gól. Škoda, že nám to nevyšlo, odchádzali by sme spokojnejší. Hráčom chcem poďakovať za nasadenie a bojovnosť."

(sita)

Páčil sa vám článok?