Kúpaliská otvoria koncom mája

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rok dospel k dátumom, keď už bývajú kúpaliská otvorené - veď uplynulý víkend slávili mená zmrznutí svätí, ktorí zvyčajne znamenajú hrozbu posledných jarných studených dní.

Bratislavský STaRZ bol na tento dátum pripravený a 27. mája by sa mali otvoriť brány troch veľkých kúpalísk - Delfín, Tehelné pole a Rosničky. Populárny Delfín ponúka po rekonštrukcii verejnosti veľký bazén rozdelený na tri sekcie - plaveckú s dĺžkou 33 metrov, podobne veľkú oddychovú s fontánou a hĺbkou len jeden meter a detskú. Tehelné pole ponúka tri bazény a najväčšie kúpalisko Rosnička s kapacitou 5000 návštevníkov má k dispozícii tak isto tri bazény. Všetky kúpaliská majú okrem iných atrakcií aj šmykľavku. Kúpaliská budú otvorené tri mesiace. Otvorí sa aj jediné prírodné kúpalisko STARZ-u - Zlaté piesky, ktoré by malo byť mesiac prístupné bez platenia i služieb, potom bude jeho ponuka štandardná ako po iné roky.

O mesiac neskôr, na jánsky víkend, sa otvoria dve periférne menšie kúpaliská v Rači a Krasňanoch a budú otvorené len cez prázdniny. Tretie malé kúpalisko, v Lamači, je práve v rekonštrukcii.

Tesne pred sezónou v apríli prijala vláda rozsiahle nariadenie regulujúce prevádzku na kúpaliskách - sú v ňom aj také pikantné podrobnosti, ako napríklad, že malé deti musia mať plavky vybavené gumou aj na spodnej strane, na nožičkách. Napriek krátkosti termínu - nariadenie došlo úradnou cestou len v týchto dňoch - správa rekreačných zariadení nemá obavy z toho, že by skomplikovalo život kúpaliskám. Juraj Hargaš z technického úseku správy nás informoval, že porovnávali podmienky nového nariadenia so skutočnou situáciou a sú bez obáv. Dohľad nad kvalitou služieb a dodržiavaním hygienických parametrov je vraj v súlade s jeho znením.

Páčil sa vám článok?