Pasienky sú už belasé, bude na nich hrať Slovan

7.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Žlto-čierne sedačky na futbalovom štadióne na Pasienkoch sú definitívne minulosťou. Bývalý stánok dnes už takmer zaniknutého Interu sa v súčasností stáva domovom belasých z neďalekého Tehelného poľa a podľa toho sa zmenil výzor štadióna.

Intenzívne sa na ňom pracuje už od leta, jednou z najvýraznejších zmien je zatiaľ osadenie modrých sedadiel. Okrem toho sa modernizujú sociálne zariadenia, prerábajú sa vstupné brány, priestory pre turnikety, budova so šatňami. V nej skončil aj jediný bufet na štadióne, ktorý by mal dostať nové priestory v budove hlavnej tribúny.

Dokončené je už aj osadenie umelého vyhrievania pod trávnikom, ktorý však vôbec ešte nie je v ideálnom stave. Okrem samotného inštalovania umelého vyhrievania sa na ňom totiž podpísal letný koncert Depeche Mode. Zostali po ňom napríklad veľké plochy vypálenej trávy, ktorý zatiaľ nenahradila ani výsadba nového trávnika.

Pôvodný termín dokončenia celého štadióna mal byť 15. septembra 2009, ten sa však ukázal ako nereálny. Navyše sa spomínal skôr v súvislostí s prípadným postupom Slovana v európskych pohároch. Ďalším termínom bola polovica októbra, ale zatiaľ najreálnejšie sa ukazuje až november.

V tomto mesiaci by sa sem mohol teoreticky presťahovať Slovan, pretože november už hrozí zlým počasím a vyhrievaný trávnik by pomohol preklenúť nepriaznivé obdobie. Reálnejšie by však premiéru vynovených Pasienkov mohli Bratislavčania vidieť 21. novembra 2009, keď bude na programe derby Petržalka - Slovan. Preloženie duelu do Bratislavy by údajne radi privítali aj Senčania, ktorí sa obávajú, že na svojom štadióniku nezvládnu nápor slovanistických fanúšikov.

„Dnes ešte nie sme schopní stopercentne potvrdiť, či jeseň dohráme v Senci, alebo či sa presťahujeme na Pasienky. Zatiaľ sa tam nedá hrať, nedovoľuje to ani kvalita trávnika, takže uvidíme v najbližších týždňoch,” prezradil petržalský manažér Petr Kašpar.

O tom, či sa Slovan presťahuje ešte počas jesene, sa má rozhodnúť na schôdzke vedenia klubu. „Mala by byť buď v októbri alebo začiatkom novembra a v tejto chvíli nemôžeme sťahovanie potvrdiť ani vyvrátiť,” doplnil tlačový tajomník Slovana Martin Kramarič.

V tejto súvislostí je zaujímavá aj informácia, že ak sa slovenskej futbalovej reprezentácii podarí postúpiť na majstrovstvá sveta a bude priaznivé počasie, tak v decembri odohrajú ešte minimálne dve kolá Corgoň ligy - pôvodne sa mala končiť 28. novembra. Prvé jarné kolo bolo naplánované koncom februára, aj tu je však predpoklad, že ak weissovci pôjdu na šampionát, tento termín posunú. Ligy účastníkov MS budú mať totiž záverečné kolá už začiatkom mája (svetový šampionát sa začína 11. júna 2010).

Dušan Blaško
FOTO - Milan Horský

Páčil sa vám článok?