MFK Petržalka sa vracia z Prešova naprázdno

3.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti MFK Petržalka prehrali v 12. kole Corgoň ligy v Prešove 2:0, keď domáci rozhodli o víťazstve v polovici prvého polčasu v rozpätí dvoch minút. Petržalčania sú desiaty s horším skóre za deviatym Ružomberkom.

Tatran Prešov - MFK Petržalka 2:0 (2:0)
Góly: 23. Piter-Bučko, 24. Josl, ŽK: 59. Piter-Bučko, 90+ Hanek - 64. Guédé, rozhodovali: Valášek - Vindiš, Mikulaj, 2100 divákov

Prešov: J. Diviš - Ščasný, Farbák, Čep, Josl - Piter-Bučko, Hanek - Papaj, Katona (75. Pavol Jurčo), Pribula (87. Drakul) - Takáč (90. Belejík)
Petržalka: Jenčo - Čikoš, Burák, R. Konečný, Mikulič (42. Staško) - F. Kiss, Guédé, Hílek, Tomčák - Hodek, P. Fieber ml. (61. P. Sedlák)

Prešovčania o výsledku rozhodli v krátkom časovom úseku medzi 23. a 24. min. Vtedy dali dva pekné góly. V 23. min Piter-Bučko si narazil loptu s Katonom, pozrel sa, kde stojí brankár Petržalky Jenčo a následne zavesil loptu do pravého horného rohu - 1:0. Ľudia v hľadisku ešte oslavovali prvý úspech, keď sa už rodila druhá gólová akcia. Pred šestnástkou hostí získal loptu Katona a následne ju prihral nabiehajúcemu Joslovi. Projektil z jeho ľavačky skončil v ľavom hornom kúte Jenčovej bránky - 2:0. Dva utešené góly zdvihli domácim sebavedomie, hostia sa zase z týchto úderov len ťažko spamätávali. Prešovčania mali navrch najmä v strede poľa. Odtiaľ hrozili viacerými akciami, kým hostia mali jedinú príležitosť po polhodine hry Tomčákom. Petržalčan ale v gólovej pozícii nemieril nepresne. V 45. min po Joslovom centri presne hlavičkoval Takáč, no brankár hostí úspešne zasiahol.

V druhej časti hry sa Petržalka už zdvihla z kolien. Hra bola vyrovnanejšia, no Tatran mal stále navrch a vývoj zápasu si kontroloval. Katona pripravil ešte dve sľubné pozície Papajovi a Pribulovi. Gólovo z nich ale nezapršalo. Hostia trafili priestor prešovskej bránky len dvakrát. V 63. min sa to podarilo Burákovi a v 88. Konečnému, čo na prípadný úspech stačiť nemohlo.

Roman Pivarník (tréner Prešova): "Dva zápasy po sebe sa vyhrávajú ťažko. Nám sa to podarilo. Som rád, že ťaháme úspešnú sériu. Trikrát sme v rade vyhrali, trikrát po sebe neinkasovali. V zápase sme dali dva utešené góly, takže spokojný som s výsledkom aj s hrou."

Peter Fieber st. (tréner Petržalky): "Prvý polčas sme si prehajdákali a za krátky čas sme inkasovali dvakrát. Za takých okolností sa potom hrá ťažko. Chlapci sa spamätali až po prestávke. Miestami mali optickú prevahu. Z niekoľkých štandardných situácií sme ale nič nevyťažili. Kto však nedá gól, nemôže bodovať."

(sita)

Páčil sa vám článok?