Bratislavský triatlon „prežil“ výčiny počasia

2.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Vyše 350 prihlásených na premiérový ročník Bratislavského triatlonu - Triatlonu pre všetkých - bolo o sto navyše nad doterajším rekordom pri organizovaní triatlonových podujatí v slovenskej histórii.

V piatok pred polnocou bolo všetko pripravené na premiérové preteky, ale noc z piatka 28. na sobotu 29. augusta 2009 a hlavne sobotňajšie ráno patrilo Matke prírode! Búrka a silný nárazový vietor doslova v priebehu niekoľkých sekúnd zmenili miesto štartu na nepoznanie - pováľané a polámané prístrešky a sponzorské stany, povytrhávané kolíky s páskami ohraničujúce vytýčené trate, obrovské kaluže vody a blata na bežeckej trati, vysoké vlny na hladine Dunaja.

Bolo nevyhnutné, aby zasadol „krízový štáb“ a rozhodol - preteky sa presunuli na 30. augusta. Celkovo si v nedeľu našlo cestu na preteky vyše 250 športovcov, ktorí vytvorili skvelú športovú kulisu premiérovému ročníku Triatlonu pre všetkých.

„Som veľmi milo prekvapený, že napriek tomu, že sa preteky preložili, prišlo do Čunova vyše 250 pretekárov. V minulosti sa počas dvojdňových pretekov postavilo na štart aj 260 športovcov, ale na jednodňovej akcii sme na Slovensku takú účasť ešte nemali,“ zložil poklonu organizátorom generálny sekretár Slovenskej triatlonovej únie Jozef Jurášek.

(pd)

Páčil sa vám článok?