Belasí pokračovali v trápení aj proti Dubnici

2.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Keď to nejde, tak to nejde. Presvedčili są o tom aj futbalisti ŠK Slovan, ktorí ani v treťom zápase Corgoň ligy nezískali tri body. Po nerozhodnom výsledku s Petržalkou prehrali v Prešove a naposledy doma nezvíťazili ani nad Dubnicou.

Považania pritom mali byť ideálnym súperom pre ubolené belasé duše, ktoré prežívajú jedno z najťažších období posledných rokov. Z jasného stretnutia, ktoré malo Slovan znovu naštartovať, však bola ďalšia dráma s rozpačitým koncom. Možno keby za stavu 1:1 Slovákova strela skončila v bránke, vtedy by sa aj trochu zabudlo na deväťdesiatminútové trápenie. Lopta však v sieti neskončila a tri tisícky divákov dumalo, kde są stratili ľahkosť a kvalita, ktorou majster ešte nedávno valcoval doma aj vonku.

Sklamaný bol aj tréner Michal Hipp, ktorý zatiaľ iba čaká na prvé víťazstvo v novom pôsobisku. „Chceli sme vyhrať, získať tri body, takže som sklamaný. Naším cieľom bolo hrať aktívne, bojovne, no ukázalo sa, že viacerí kľúčoví hráči sú už unavení - fyzicky aj psychicky. V závere sme stavili na jednu kartu, na ihrisku sme nechali iba troch obrancov a, našťastie, sa nám podarilo vyrovnať.”

Belasí majú teraz dva týždne na výdych, počas reprezentačnej prestávky są môžu dať znovu dokopy. Hneď po nej ich v nedeľu 13. septembra 2009 čaká náročný duel v Dunajskej Strede.

Petržalku viedol v Trnave Emil Stranianek (novým trénerom je Peter Fieber) a ani jeho krátka premiéra sa neskončila podľa predstáv. Petržalčania prehrali 0:2 a hoci mali niekoľko príležitostí volajúcich po vyrovnaní, domov sa vrátili bez bodu. „Začali sme zle, dali sme sa zatlačiť a urobili sme veľa chýb,” priznal Emil Stranianek.

Súčasne však našiel aj pozitíva: „Zlepšili sme až po prestávke. Spresnili sme prihrávky, lepšie kombonovali, ale doplatili sme na zlú koncovku. Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. Celkove je však výsledok odrazom diania na ihrisku, podržal nás ešte brankár Jenča.” Petržalka najbližšie hostí v sobotu 12. septembra 2009 o 17.30 h Košice.

(mm)

Páčil sa vám článok?