Triatlon pre všetkých je výzva všetkým

27.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Jedna z najťažších športových disciplín sa vracia do hlavného mesta. Triatlon, čiže spojenie troch samostatných športov plávania, cyklistiky a behu do jedného celku, si budú môcť Bratislavčania vyskúšať na vlastnej koži v sobotu 29. augusta 2009 v bratislavskom Čunove - areáli vodných športov.

Uskutoční sa tu 1. ročník Bratislavského triatlonu - triatlonu pre všetkých, ktorý organizuje bratislavský triatlonový klub Triklub FTVŠ v spolupráci so Slovenkou triatlonovou úniou. „Ako naznačuje názov podujatia, nebudú súperiť len profesionálni triatlonisti o body do Slovenského pohára, ale tento náročný šport si bude môcť vyskúšať aj široká verejnosť - od detí až po seniorov,“ povedal riaditeľ pretekov Michal Varga.

Dva týždne pred štartom pretekov bolo prihlásených už vyše 200 štartujúcich, čo je na slovenské pomery obrovské číslo. „V porovnaní s vyspelými krajinami však máme čo doháňať. Tam je totiž bežné, že triatlonové podujatie priláka aj tisícku štartujúcich,“ pripomenul riaditeľ pretekov M. Varga.

Organizátori mysleli aj na priaznivcov v Bratislave obľúbených kolieskových korčulí - okrem klasickej verzie (plávanie+cyklistika+beh) pripravili aj triatlonovú inline korčuliarsku verziu pretekov: 200 m plávanie + 8 km in-line + 2 km beh. „V strednej Európe sme prví, kto pripravil aj inline verziu triatlonu,“ dodal M. Varga.

Tí, ktorí si ešte netrúfnu otestovať svoje schopnosti, sa môžu prísť pozrieť do Čunova na najlepších slovenských a českých triatlonistov na čele s aktuálnym majstrom Slovenska v olympijskom triatlone Richardom Vargom (J&T Sportteam Bratislava) či olympionikom Pavlom Šimkom (Realiz Sport Team Bratislava).

Program 1. ročníka Bratislavského triatlonu sa začne v sobotu 29. augusta prezentáciou, o 9.30 h vyštartujú na trate žiaci, o 10.15 h budú firemné preteky, o 11.00 h cyklistická verzia triatlonu pre všetkých. O 12.00 h je vyhlásenie výsledkov úvodných troch kategórií, o 12.30 h nasleduje šprint triatlon juniorov, junioriek a Open, o 14.15 h znovu triatlon pre všetkých - korčuliarska verzia. O 15.15 h príde na rad záverečný olympijský triatlon mužov, žien a veteránov - finále Slovenského pohára 2009. Vyhlásenie výsledkov je naplánované na 18.00 h.

(pd)

Páčil sa vám článok?