Aj po postupe do Ligy majstrov čakalo bratislavských „policajtov“ veľa práce

31.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Liga majstrov už nie je pojmom iba pre futbalistov, ale niekoľko sezón sa stáva veľkým lákadlom aj pre volejbalovú Európu. Náš mužský majster, VKP Nafta Bratislava, mal v tejto sezóne pred vstupom do Ligy majstrov hlavnú prekážku v izraelskom tíme Hapoel Mate Asher.

Po dohode oboch súperov sa obidva zápasy 2. kola EPM hrali v Bratislave a vďaka dvom víťazstvám sa z postupu radovali Bratislavčania.

Tréner „policajtov“ Oleg Antropov zažil s VKP prvý i druhý postup, mohol teda porovnávať: „Vlani bola síce Riga ťažším súperom, ale tentoraz to bolo zložitejšie preto, lebo sme mali kratší čas na spoločnú prípravu. Situáciu nám navyše komplikovali zranenia a účasť českých reprezentantov na majstrovstvách sveta v Japonsku. Z postupu sa teda radujeme, ale vieme, že pred nami je ešte veľa práce.“

Len pre úplnosť dodávame, že rovnako ako mužský majster, aj ženský - Slávia UK OZAP - postúpil do Ligy majstrov, a z bratislavských zástupcov sa so súťažou (Pohár CEV) rozlúčili dievčatá Doprastavu.

Naspäť k mužom VKP, s ktorými sa žreb Ligy majstrov vôbec nemaznal (len pre zaujímavosť - vlani nastúpil v domácom prostredí proti slovinskému Anhovu, holandskému Apeldoornu či viedenskému Donaukraftu). V tomto roku začal hneď v úvodnom stretnutí proti súperovi, ktorý predstavuje európsku extratriedu - Belogoriu Belgorad. Takmer zaplnená hala v PKO sledovala boj nášho majstra s vynikajúcim ruským družstvom, kde, mimochodom, vlani ako konzultant pôsobil súčasný kormidelník VKP Oleg Antropov, ale ani veľká snaha a nasadenie nestačili a VKP začal účinkovanie v B-skupine Ligy majstrov prehrou 1:3.

Samotný Oleg Antropov však nebol po stretnutí sklamaný: „Súper je jedným z favoritov súťaže, s výkonom som preto spokojný, aj keď pred ďalšími zápasmi sa musíme ešte zlepšiť.“ Presne o týždeň sa jeho slová naplnili. V druhom domácom stretnutí vyhrali „policajti“ nad Vojvodinou Novi Sad po tuhom boji 3:2 a tešili sa na ďalšie zápasy v skupine, v ktorej ich ešte čakajú Almeria, Ústí nad Labem, Záhreb, Treviso a Istanbul.

V čase našej uzávierky hrali „policajti“ v Ústí nad Labem, 3. februára hostia v hale PKO talianske Treviso a 10. februára cestujú do Istanbulu.

Michal Minďáš

Páčil sa vám článok?