Pre hokejistov Slovana platí: v novom roku do útoku...

31.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Aj keď počasie tomu nenasvedčuje, podľa kalendára má pomaly vrcholiť zima. Hokej už dávno nie je iba čisto zimným športom a v tomto období je v centre pozornosti športových fanúšikov.

Na prelome rokov sa o doteraz najväčší úspech slovenského hokeja zaslúžili naši juniori, ktorí z kanadského Winnipegu z 19. MS juniorov priniesli domov bronzové medaily. O veľký úspech sa pričinili aj dvaja odchovanci Slovana Harvard Bratislava obranca Peter Podhradský a útočník Michal Hudec. Práve Michal sa do výberu trénerov Filca a Žišku dostal na poslednú chvíľu a patril k „ťahúňom“ mužstva. „Je to pre mňa veľká pocta, veď do Kanady som išiel ako náhradník. Je to parádna vec,“ vyznal sa M. Hudec.

Počas dlhej prestávky (od 8. decembra 1998 do 8. januára 1999) domácej najvyššej hokejovej súťaže Extraligy mali slovanisti iba príjemnejšie starosti, veď pred druhými Košicami mali štrnásťbodový náskok. Na jednotku a podľa predpokladov fanúšikov im vyšiel aj vstup do nového roku - doma hladko vyhrali nad Zvolenom. Potom sa zverenci trénera Bokroša vydali na cesty, keď tri kolá v A-skupine Extraligy postupne hrali v Trenčíne, L. Mikuláši a v Košiciach a pred domácim publikom sa predstavia znovu až v utorok 19. januára v 30. kole v zápase proti Skalici. Bratislavský fanúšik svojich „orlov“ uvidí až 2. februára, keď Slovan v 32. kole privíta Trenčín.

„Počas dlhej zimnej prestávky sme sa sústredili najmä na tréningy a herný výpadok bol citeľný v prvom zápase,“ povedal kormidelník slovanistov Ernest Bokroš. Slovan má v lige určite najvyrovnanejšie štyri formácie, a preto niet divu, že o služby niektorých hráčov (Rataj, Višňovský) prejavili záujem kluby z B-skupiny, kde sa hrá o účasť v play-off a dve miestenky v budúcoročnej Extralige. „Je to síce vec vedenia, ale mne ako trénerovi by nevyhovovalo, aby odišli na čas hráči zo základu. Narušilo by to koncepciu práce v tíme. Podľa posledných správ však Slovan nebude nikomu počas sezóny uvoľňovať hráčov,“ povedal k možnému uvoľneniu niektorých hráčov E. Bokroš.

A aké má tréner belasých prianie v poslednom roku tohto milénia? „Môj asistent Ľudovít Venuti hovorí - ,V novom roku do útoku´ a ja sa tiež k tomu prikláňam. Pred sezónou sme si dali cieľ obhájiť titul. Bol by som veľmi rád, keby nám vyšli aj seniorské majstrovstvá sveta a nech sa darí v reprezentácii nielen hráčom zo Slovana,“ povedal nám Ernest Bokroš.

(dop)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie