Slovan vstupuje do boja o prestíž i financie

21.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana Bratislava budú od stredy bojovať o lukratívne prémie i prestíž. Po voľne počas prvého hracieho dňa Ligy majstrov nastúpia hráči úradujúceho majstra na juhu Čiech na ľade Českých Budějovíc v poradí druhom zápase C-skupiny. Tretím účastníkom skupiny je ruský majster Salavat Julajev Ufa.

Slovan cestuje do Českých Budějovíc v utorok po predpoludňajšom tréningu a spoločnom obede. Oba kluby sa do rozdelenia spoločného štátu v roku 1993 pravidelne stretávali, teraz príde k obnoveniu majstrovských súbojov o body.

Pikantériu stretnutiu dodajú niektorí hráči s väzbou na súpera. Z kádra Slovana v minulosti na juhu Čiech hrával Radoslav Kropáč, dres bratislavského tímu si zasa obliekali súčasní hráči Mountfieldu René Vydarený, Michal Hudec a Ján Mucha, ten však iba v mládežníckych kategóriách. Trénerom Českých Budějovíc je navyše bývalý kouč belasých Ernest Bokroš.

"Na zápas Ligy majstrov sa už veľmi tešíme, pre mňa však bude tento duel špecifickejší, keďže som v Českých Budějoviciach v minulosti hrával. Musíme zabudnúť na neúspechy v lige, zregenerovať sa a dobre sa pripraviť na zápas. V ňom musíme odviesť stopercentný výkon,“ povedal Radoslav Kropáč, ktorý na juhu Čiech hrával v sezóne 2004/05 a klubu pomohol k návratu z I. ligy medzi extraligovú elitu. České Budějovice sa potom postupne zaradili k českej špičke, v poslednom ročníku vyhrali základnú časť extraligy.

V stredu proti sebe nastúpia dva tímy, ktorým úvod sezóny nevyšiel podľa predstáv. Slovan by v domácej Slovnaft extralige privítal na svojom konte určite viac bodov a bol by rád vyššie ako na súčasnom 5. mieste tabuľky. "Čaká nás teraz zápas na európskej scéne. Musíme sa poučiť z chýb z posledných zápasov, zahodiť neúspechy za hlavu a ísť ďalej. So Slovákmi v Českých Budějoviciach sa síce poznám, ale že by sme si nejako volávali, tak to nie,“ priznal obranca Slovana Michal Sersen.

České Budějovice síce hrajú pekný hokej, zápasy však prehrávajú a v extralige nepoznajú chuť víťazstva už 7 zápasov v rade. V tabuľke najvyššej českej súťaže im patrí až 13. miesto. Juhočesi už majú za sebou jeden duel v Lige šampiónov, v Ufe po jednoznačnom priebehu prehrali vysoko 1:7. V stredu však bude rozhodovať aktuálna forma. "Je to o jednom zápase, pre každého to bude niečo nové. My rovnako ako súper urobíme všetko pre to, aby sme uspeli,“ tvrdí tréner Slovana Zdeno Cíger.

Hra bratislavského tímu stúpa so silou súpera. V tejto sezóne odohrali "belasí" pravdepodobne svoj najlepší zápas proti tímu NHL Tampa Bay Lightning. "Liga majstrov je iná súťaž, nastúpime proti inému mužstvu, bude to iný zápas. Z každej stránky to bude niečo odlišné. Verím, že naši hráči budú disciplinovaní a znova potvrdíme, že ťažké zápasy vieme hrať,“ povedal Zdeno Cíger, v kádri ktorého visí zatiaľ otáznik nad štartom útočníka Martina Kuľhu.

Stretnutie v Českých Budějoviciach sa začína v stredu 22. októbra v tamojšej Budvar Arene o 19.30 h. Oba tímy už teraz majú zabezpečené za účasť v Lige majstrov štartovné vo výške 300-tisíc eur, za víťazstvo v zápase si pripíšu na svoje konto 50-tisíc eur. Ak by postúpili do semifinále, v klubovej pokladnici by pribudlo 200-tisíc eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?