Štadión by mohli začať rekonštruovať v máji 2009

17.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave by mohli začať rekonštruovať v máji 2009. Práve na tomto štadióne by sa podľa návrhu primátora Andreja Ďurkovského mali v roku 2011 konať Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji.

Termín rekonštrukcie hokejového štadióna v Novom Meste dnes odznel na zasadnutí mestskej rady. Plánovaný dátum začiatku rekonštrukčných prác je súčasťou komplexnej informácie o pripravovanej rekonštrukcii, ktorou by sa mali zaoberať mestskí poslanci na zasadnutí zastupiteľstva na budúci týždeň vo štvrtok 25. septembra.

Ako uviedla hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová, do konca roka by mala byť vypracovaná projektová dokumentácia na rekonštrukciu. Stavebné povolenie by mohlo byť vydané v apríli 2009 a v máji by sa mohla začať 18-mesačná rekonštrukcia. Štadión by mohol byť hotový do konca októbra 2010. Rekonštrukcia by mala stáť okolo 1,2 mld. korún (39,83 mil. €), finančnú podporu podľa primátora prisľúbil aj štát.

Podľa informácií z európskeho vestníka verejného obstarávania by malo byť 20. októbra tohto roka vyhlásené verejné obstarávanie na rekonštrukciu štadióna. Rekonštrukciou by sa mala rozšíriť kapacita štadióna zo súčasných 8 026 miest na požadovaných 10 000. Zároveň by sa mali odstrániť "problematické" stĺpy v hľadisku, čo by si vyžiadalo odstránenie starej strešnej konštrukcie a vybudovanie novej. Rozšíriť by sa mali aj prestávkové priestory pre návštevníkov hokejových zápasov. Obnovou by mali prejsť taktiež technológie na štadióne.

(sita)

Páčil sa vám článok?