Vo vrakunskom lesíku jazdia štvorkolesové bicykle

18.5.2008
Páčil sa vám článok?

Na štyroch kolesách cez Vrakunský lesík v Bratislave je názov projektu, ktorým chce mestská časť Vrakuňa a súkromná spoločnosť Astech, s.r.o., podporiť rodinné a príjemné strávenie voľného času v prírode.

Ako uviedla Jasmína Matúšová, v súčasnosti je testovacia prevádzka požičovne štvorkolesových bicyklov, od 1. júna by mala fungovať už naostro. "Hlavne v lete a na jar láka lesopark húfy návštevníkov. Doterajšia testovacia prevádzka sa stretla s úspechom a nadšením Vrakunčanov. To, čo hodnotia pozitívne je najmä možnosť rodinného vozenia sa na štvormiestnom bicykli a dobré navolenie trás, ktoré sú skutočne rekreačné a kondične ich zvláda každý," zdôvodnila.

Podľa Matúšovej sa trasy pre pomerne veľké štvorkolesové bicykle schvaľovali veľmi starostlivo, aby boli pohodlné a tiež aby nezavadzali mamičkám s kočíkmi či deťom na kolobežkách. "Trasy sú označené tak, aby bolo jasné, že je to miesto určené na bicyklovanie sa na štvorkolesovom bicykli," uviedla. Bicykle budú mať svoje miesto pri vstupe do Vrakunského lesíka a za poplatok sa budú požičiavať minimálne na pol hodinu.

"Doteraz je len testovací poplatok, ktorý sa 1. júna stanoví fixne. V testovacej prevádzke je to 200 korún na pol hodinu na bicykel a 300 korún na hodinu. Ale pripomínam, že toto sa môže od 1. júna zmeniť. Určite však nie dramaticky smerom hore, ide nám o to, aby bola služba prístupná verejnosti aj finančne," spresnila Matúšová a zároveň dodala, že ak sa projekt osvedčí, plánujú z neho spraviť tradíciu.

(sita)

Páčil sa vám článok?