Na Lúkach v Petržalke bude basketbalová súťaž

16.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na piatich zrekonštruovaných ihriskách v bratislavskej mestskej časti Petržalka sa na budúci týždeň uskutoční basketbalová súťaž. Do súťaže o 120 basketbalových lôpt a ďalšie vecné ceny sa v rámci projektu s názvom Aj na Lúkach sa dá hrať basketbal môžu prihlásiť amatérski, ale aj registrovaní hráči.

"Cieľom podujatia je nenásilnou formou prispieť k rozvoju miestnych komunít," uviedol tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy. Začiatok všetkých podujatí je naplánovaný na 18:00.

Súťaž sa začína v pondelok na ihrisku vo dvore na Krásnohorskej ulici. V utorok sa bude hrať na ihrisku vo dvore na Vyšehradskej ulici, v stredu na ihrisku na križovatke ulíc Budatínska-Lietavská a vo štvrtok na ihrisku na križovatke ulíc Šintavská-Budatínska. Finále zábavno-súťažného komunitného projektu bude na ihrisku vedľa Billy pri terase na Znievskej ulici.

Do finále pritom postúpia piati najlepší hráči v hádzaní šestiek z každého dňa. V prípade nepriaznivého počasia sa bude súťažiť v telocvični na Základnej škole na Beňadickej ulici. Bližšie informácie o súťažných pravidlách nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.sbkluby.sk.

Projekt organizuje Športový basketbalový klub Lúky pod záštitou starostu Milana Ftáčnika. Podujatie okrem miestnej samosprávy podporila aj Nadácia Pontis. Náklady projektu predstavujú 70-tisíc korún. Viac ako polovica tejto sumy bola použitá na obnovu existujúcich hracích plôch, napríklad na opravu košov a inštaláciu nových či na vymaľovanie hracích čiar.

(sita)

Páčil sa vám článok?