STaRZ pripravuje kúpaliská na letnú sezónu

20.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Kúpaliská, ktoré má v správe Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislavy, sa pripravujú na otvorenie letnej sezóny.

Ako informoval riaditeľ STaRZ-u Jozef Chynoranský, zatiaľ sa robí len bežná údržba, do konca mája chcú pripraviť všetky kúpaliská aj z hygienického hľadiska. Ako ďalej uviedol, kúpaliská plánujú otvoriť v nedeľu 1. júna, ak však bude počasie priať, radi by sezónu odštartovali aj skôr.

V tomto roku otvorí organizácia oficiálne aj kúpalisko v Lamači, ktorého rekonštrukcia bola podľa Chynoranského jednou z najväčších investícii pri obnove kúpalísk.

Lamačské kúpalisko pôvodne plánovali otvoriť pre verejnosť už koncom augusta, no pri výkopových prácach bazénu nastali problémy, stavebné práce trvali dlhšie a otvorenie kúpaliska sa odložilo na ďalšiu sezónu. Pre návštevníkov tu bude pripravený nový bazén, rozdelený na plavecký, detský a rekreačný, nové sociálne zariadenia, trávnaté priestranstvá, športoviská a parkovisko. Celý areál bude bezbariérový.

Kúpalisko stojí na mieste bývalého schátraného lamačského bazéna. V minulosti oň nebol veľký záujem, ale keďže sa Lamač rozrastá, STaRZ počíta s tým, že ho bude navštevovať dostatočný počet ľudí. Kúpalisko má kapacitu približne 500 ľudí denne.

(sita)

Páčil sa vám článok?