V nedeľu bude pochod belasých za Starý most

18.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

V nedeľňajšom predpoludňajšom dueli dvoch bratislavských futbalových klubov FC Artmedia a ŠK Slovan sa očakáva v Petržalke nielen zaujímavá konfrontácia na trávniku, ale aj v hľadisku. Občianske združenie Belasá šľachta organizuje v deň zápasu pochod slovanistov s názvom a mottom "Králi Bratislavy".

Podľa internetovej stránky klubu z Tehelného poľa, kde sú uvedené ďalšie podrobnosti, je zraz fanúšikov belasých naplánovaný na Hodžovo námestie o 8.45 h. Odtiaľ by sa priaznivci Slovana mali vybrať peši na štadión Artmedie.

"Začíname mobilizáciu na tradičný pochod Bratislavou, na derby zápas s FC Artmedia. Burcujte všetkých slovanistov, pretože to bude stáť za to. Centrum Bratislavy bude v oknách, turisti budú mať zážitok do smrti, Bratislava bude dlho rozprávať o veľkom belasom pochode. Pozor, slovanisti nebudú demolovať štadión násilím, štadión musí padnúť od sily decibelov tisícov našich hrdiel," cituje vyjadrenie zástupcov OZ Belasá šľachta webová stránka www.slovanfutbal.com.

Za dobrovoľný príspevok 130,-Sk môžu záujemcovia z radov Slovana dostať tričko s motívom "Králi Bratislavy", ktoré má symbolizovať jednotnosť belasej rodiny a zároveň bude aj súčasťou choreografie na štadióne.

"Mali by sme byť pripravení na príchod fanúšikov Slovana. Takýto pochod je v našich posledných vzájomných dueloch veľkou módou, my sme už na to zvyknutí. Hostia budú mať svoj vyhradený sektor približne s 1200 miestami. Slovanisti si zatiaľ vyžiadali 700 lístkov, ďalšie si kúpia priamo pred stretnutím," informoval manažér Artmedie Petr Kašpar.

"Zápasy so Slovanom a Trnavou sú vždy svojím spôsobom rizikové, preto sa musíme pripraviť aj z bezpečnostného hľadiska. Na stretnutí budú okrem usporiadateľov prítomné aj policajné zložky, pracovníci SBS a ďalší činovníci, ktorí majú na starosti dohľad nad poriadkom. V nedeľu bude určite vynikajúca atmosféra, o ktorú sa postarajú priaznivci obidvoch tímov. Rátame aj s pomocou hlasiviek našich fanúšikov, ktorí vycestovali aj do Žiliny a pomohli chlapcom k víťazstvu," uviedol P. Kašpar.

Artmedia má na čele tabuľky osem kôl pred koncom Corgoň ligy 62 bodov (o 4 body viac ako Žilina), Slovan je v tabuľke aktuálne na 7. mieste s 28-bodovým odstupom na lídra z Petržalky. "Všetci - funkcionári, tréneri, hráči i fanúšikovia - vieme, o čo hráme. Šanca na majstrovský titul je reálna, proti Slovanu chceme zvíťaziť a získať tri body," dodal P. Kašpar.

Podľa vyjadrenia riaditeľa pre komunikáciu ŠK Slovan Bratislava Martina Urmaniča klub na organizácii pochodu belasých fanúšikov do Petržalky neparticipoval. "Je to akcia občianskeho združenia Belasá šľachta. Určite sme však s ich predstaviteľmi komunikovali a zdôrazňovali im, aby boli slušní a povzbudzovali v medziach normy. Pokiaľ ide o bezpečnosť na štadióne, to je výsostná záležitosť domáceho tímu - v tomto prípade Artmedie Petržalka. V nedeľu chceme dosiahnuť na trávniku dobrý výsledok a uspieť," doplnil M. Urmanič.

(sita)

Páčil sa vám článok?