V nedeľu bude derby FC Artmedia - ŠK Slovan

18.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí futbaloví fanúšikovia sa môžu v nedeľu tešiť na mestské derby medzi FC Artmediou Petržalka a ŠK Slovanom. V 26. kole Corgoň ligy zavítajú belasí za Starý most, kde ich privíta líder najvyššej domácej súťaže. Zápas vysiela Dvojka STV v priamom prenose o 10.20 h.

FC Artmedia má na čele tabuľky pred úradujúcim majstrom zo Žiliny už štvorbodový náskok. O ten sa postaral práve Slovan, ktorý v pondelok na Tehelnom poli uhral so "žlto-zelenými" bezgólovú remízu a vzal im tak dva cenné body v boji o titul.

"Artmediu chceme potrápiť ešte viac ako Žilinu. Chceme potešiť našich fanúšikov, ktorých veľmi potrebujeme," cituje oficiálna internetová stránka Slovana www.slovanfutbal.com hlavného trénera Ladislava Pecka, ktorý sa v tejto funkcii predstavil pred svojimi vlastnými priaznivcami po prvý raz práve v dueli s mužstvom spod Dubňa.

"Atmosféru, akú už tradične vytvárajú naši fanúšikovia na zápasoch v Petržalke, som mal vždy rád. Myslím si, že chalanom aj teraz pomôže. Verím, že hráči nechajú na ihrisku srdce," dodal L. Pecko.

Trénerský tandem Artmedie Vladimír Weiss - Michal Hipp sledoval spomenuté stretnutie Slovana so Žilinou priamo na Tehelnom poli, aby mal tie najlepšie a najčerstvejšie informácie o svojom najbližšom súperovi.

"Slovan potvrdil, že má veľmi kvalitné mužstvo. Posledné dva zápasy nedostal gól, svoje priniesla aj zmena trénera. Aj keď stále nastupujú tí istí hráči, je vidieť určitý pokrok. Myslím si, že navzájom sa obe mužstvá veľmi dobre poznajú, ťažko už niečím prekvapiť. My sa pozeráme predovšetkým na seba - povinnosť nám velí vyhrať nielen tento duel v domácom prostredí, ale aj všetky nasledujúce," povedal asistent kouča Artmedie Michal Hipp.

Na výbornú atmosféru sa tešia aj Petržalčania. "Hráči a aj my tréneri sa už nevieme dočkať nedeľňajšieho súboja. Keď tu hrá Slovan, vždy sa hrá pred vynikajúcou kulisou, ktorá pomáha obom tímom k lepším výkonom," uviedol M. Hipp.

(sita)

Páčil sa vám článok?