Cyklistický chodník do Devína je v zlom stave

10.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Túto sobotu som opäť po zime vytiahol bicykel. Bol som „milo“ prekvapený, aké zmeny nastali za ten čas. Pre svoj výlet som si zvolil trasu Karlova Ves - Devín - Devínska Nová Ves.

Od karloveskej Riviéry som sa napojil na cyklistický chodník smerujúci do Devína. Asi 500 metrov za nadjazdom na Dlhé diely sa cyklistický chodník končí. Pre pokračovanie je vyznačený prechod na opačnú stranu - čiže do Devína sa už pokračuje po ceste pre motorové vozidlá.

To by mi ani tak veľmi neprekážalo, veď v Bratislave som už na niečo také zvyknutý, ale keď počas trasy od nadjazdu na Dlhé diely po Devín sa stretnem približne trikrát s tabuľkou, ktorá zakazuje cyklistom ísť po ceste, tak sa zamýšľam - či som si niečo zle všimol, alebo si zo mňa niekto robí žarty.

Nehovoriac o tom, v akom stave sú niektoré cyklistické chodníky. Cyklista idúci po týchto chodníkoch (predovšetkým od Riviéry do Devína) musí dávať veľký pozor na to, aby nevbehol do nejakého výmoľu, alebo nenabehol na asfaltový „kopček“. Dávnejšie som čítal, ako opravili a rozšírili tento chodník - to je pravda, ale zabudli spomenúť, že išlo len o rozšírenie o 40-centimetrov chodníka, pričom zvyšná šírka chodníka ostala v pôvodnom stave - bez opravy.

Marián Bakay, Karlova Ves
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?