Areál kúpaliska Tehelné pole sa zásadne zmení

5.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

V súvislosti so zámerom vystavať novú arénu pre potreby MS v ľadovom hokeji na mieste areálu ZŠ Kalinčiakova a vybudovať na mieste cyklistického štadiónu športovú akadémiu sa vynára otázka, čo bude s areálom kúpaliska Tehelné pole.

Podľa pôvodne prezentovaných zámerov sa mala aréna stavať na mieste Národného cyklistického štadióna na Tehelnom poli a areál kúpaliska mal byť nahradený infraštruktúrou arény. Keďže tieto plány sa podľa najnovších informácií podstatným spôsobom zmenili, zaujímali sme sa, či bude pri zmene pôvodného zámeru možné zachovať areál Bratislavčanmi obľúbeného letného kúpaliska Tehelné pole.

„Areál kúpaliska Tehelné pole bude slúžiť verejnosti až do obdobia, keď sa začnú plniť investičné zámery v tejto lokalite,“ povedala nám hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová. „Ak sa na zasadnutí 6. marca 2008 definitívne rozhodne o postavení viacúčelovej haly na mieste ZŠ Kalinčiakova, na mieste cyklistického štadióna vznikne nová športová akadémia, ktorá bude mať napríklad aj bazén a ďalšie športoviská, ktoré by podľa doterajších vyjadrení mali slúžiť aj verejnosti.“

E. Chudinová pripomenula, že svoje aktivity v tomto priestore bude uskutočňovať aj spoločnosť Tehelné pole, ktorá predpokladá výstavbu krytého bazéna pre verejnosť so zabezpečením jeho celoročnej prevádzky, čo by nahradilo súčasné „iba“ letné kúpalisko Tehelné pole. „Z tohto hľadiska sa nepredpokladá zachovanie súčasného areálu kúpaliska Tehelné pole,“ uviedla hovorkyňa magistrátu.

„V tejto súvislosti však treba upozorniť, že mestská organizácia Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) naďalej podniká kroky so zámerom urobiť dostavbu bazéna na Pasienkoch tak, aby slúžil aj ako letné kúpalisko.“

(juh)

Páčil sa vám článok?